Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πλαφόν 50 ευρώ στους λογαριασμούς κινητών από περιαγωγή

www.tanea.gr/

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010                               


ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ εξελίχθηκε το περασμένο καλοκαίρι για έναν Γερμανό συνδρομητή κινητής τηλεφωνίας το ταξίδι του στη γειτονική Γαλλία. Επιστρέφοντας στη Γερμανία κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των... 46.000 ευρώ για το κατέβασμα μέσω του κινητού τηλεφώνου του στο λάπτοπ μιας τηλεοπτικής σειράς την οποία παρακολουθούσε ανελλιπώς! Θύμα των χρεώσεων των υπηρεσιών περιαγωγής για την αποστολή και λήψη δεδομένων, στο ίδιο διάστημα, έπεσε κι ένας φοιτητής στη Βρετανία, ο οποίος μέσα σε έναν μήνα χρεώθηκε με 9.000 ευρώ μόνο για υπηρεσίες περιαγωγής.

Τα δύο αυτά περιστατικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς επικαλείται η Κομισιόν στην προχθεσινή απόφασή της να επιβάλει πλαφόν στη χρήση του Ίντερνετ από κινητό στο εξωτερικό από την 1η Μαρτίου.

Η νέα κοινοτική οδηγία δίνει πλέον τη δυνατότητα στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας να επιλέγουν το ποσό που θα χρεωθούν για τις υπηρεσίες δεδομένων (Ίντερνετ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) που θα δέχονται μέσω του κινητού τους τηλεφώνου όταν βρίσκονται- ταξιδεύουν σε χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κόκκινη γραμμή
Σύμφωνα με την οδηγία, μόλις ο λογαριασμός του συνδρομητή φτάσει στο ποσό που ο ίδιος έχει ορίσει ως κόκκινη γραμμή, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα ενεργοποιεί την αυτόματη φραγή για τις υπηρεσίες mobile Ιnternet, προκειμένου να αποφεύγονται οι υπερβολικές χρεώσεις.

Το χρηματικό όριο που θέτει η Κομισιόν είναι 50 ευρώ. Ωστόσο, κάθε συνδρομητής θα μπορεί να δηλώνει το όριο που ο ίδιος επιθυμεί στην εταιρεία του. Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση αυτή θα πρέπει να γίνει ώς την 1η Ιουλίου 2010, καθώς μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα ισχύει αυτομάτως το όριο των 50 ευρώ. ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563134&ct=3

Δίδακτρα: αυξήσεις 2% για τις πρώτες τάξεις, πάγωμα για τις υπόλοιπες


ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ πλαφόν 2% στις αυξήσεις των διδάκτρων για τις πρώτες τάξεις όλων των βαθμίδων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και στο πάγωμά τους για τις ενδιάμεσες τάξεις για το σχολικό έτος 2010-2011 συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Παράλληλα συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών να επιβληθεί ετήσια αύξηση κατά 40 ευρώ στα μεταφορικά ανά μαθητή, γεγονός που κρίθηκε αναγκαίο λόγω της επιβάρυνσης στις τιμές της βενζίνης που επέφερε η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα:

www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4562326&ct=3