Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανάκληση ηλεκτρικού βραστήρα από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση ηλεκτρικού βραστήρα από τον ΕΦΕΤ

Πρόστιμο-μαμούθ σε φαρμακοβιομηχανία

Πρόστιμο-μαμούθ σε φαρμακοβιομηχανία

Εφαρμογή Smartphone για τα δικαιώματα των επιβατών

EurActiv.gr  
EurActiv.gr
Εφαρμογή smartphone για την ενημέρωση των δικαιωμάτων των επιβατών στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές ξεκίνησε σήμερα η Κομισιόν, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την έλλειψη γνώσεων στο εν λόγω πεδίο.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 22 γλώσσες της ΕΕ και έχει εφαρμογή στα Apple iPhone και iPad, Google Android, RIM Blackberry και Microsoft Windows Phone 7.
Καλύπτει μια ευρεία γκάμα περιπτώσεων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, από ακυρωμένες πτήσεις, αλλαγή ώρας τρένων, μέχρι και την περίπτωση που το πακέτο διακοπών δεν έχει καμία σχέση με την σχετική διαφήμιση!
«Πόσοι από εμάς έχουμε σταθεί σε ένα αεροδρόμιο και νιώσαμε εκνευρισμό όταν μας έλεγαν ότι δεν έχουμε δικαιώματα ενώ γνωρίζουμε ότι έχουμε;», διερωτήθηκε ο επίτροπος μεταφορών και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Siim Kallas.
«Με αυτή την εφαρμογή εκατομμύρια ταξιδιώτες θα μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στη σωστή πληροφόρηση αναφορικά με τα δικαιώματα των επιβατών όταν το χρειάζονται πιο πολύ, όταν συμβαίνουν μη αναμενόμενες καταστάσεις», συνέχισε.
Για παράδειγμα εάν μια πτήση ακυρωθεί και επομένως δεν υπάρξει επιβίβαση, ο επιβάτης δικαιούται από 125€ έως και 600€, γεγονός που πολλοί δεν γνωρίζουν και ενημερώνει σχετικά η εν λόγω εφαρμογή.
Ένα άλλο παράδειγμα, αρκετά συχνό, είναι η καταστροφή των αποσκευών κατά τη μεταφορά, όπου οι επιβάτες επίσης δικαιούνται αποζημίωση.