Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Δημοφιλείς αναρτήσεις για την Κάρτα του Πολίτη..

Μαύρη αγορά δεδομένων

Κυβερνοαπατεώνες αλωνίζουν στο ευρωπαϊκό Διαδίκτυο, προειδοποιεί η Europol

Κυβερνοαπατεώνες εμφανίζονται ως «φίλοι» σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης
Κυβερνοαπατεώνες εμφανίζονται ως «φίλοι» σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης   (Φωτογραφία:  Reuters )
Χάγη, Ολλανδία
Τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών έχουν γίνει εμπορεύσιμο αγαθό στη μαύρη αγορά που ανθεί στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί νέα έκθεση της Europol.

Η έκθεση επισημαίνει ότι το μέγεθος αυτής της παράνομης αγοράς παραμένει άγνωστο, παραθέτει όμως μια πρόσφατη εκτίμηση της McAfee, γνωστής εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών, σύμφωνα με την οποία η οικονομική απώλεια για τις επιχειρήσεις ανέρχεται στα 750 δισ. ευρώ το χρόνο,

«Εγκληματίες εμπορεύονται δεδομένα πιστωτικών καρτών σε τιμές έως και 30 δολάρια ανά κάρτα, και πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς για 10 έως 125 δολάρια. Ακόμα και τα δεδομένα για λογαριασμούς email αξίζουν έως και 12 δολάρια σε αυτή την προηγμένη και αυτάρκη οικονομία» αναφέρει η Europol.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πιο αποτελεσματικά, η υπηρεσία ζητά συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Κυβερνοεγκλήματος, όπως πρότεινε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Κοινωνικότητα, πηγή εσόδων

Ο «εγκληματικός υπόκοσμος» του Διαδικτύου επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμόζοντας τακτικές «κοινωνικής μηχανικής» -ο όρος αναφέρεται στην παραπλάνηση των χρηστών ώστε να αποκαλύψουν μόνοι τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

«Κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη των χρηστών -οι οποίοι θεωρούν ότι βρίσκονται σε ένα "ασφαλές" δίκτυο ανθρώπων που γνωρίζουν- εισάγοντας κακόβουλο λογισμικό στις αναρτήσεις και μοιράζοντας συνδέσμους που οδηγούν σε πλαστούς δικτυακούς τόπους, σχεδιασμένους να εξάγουν προσωπικά δεδομένα».

Στις ΗΠΑ, αναφέρει η ευρωπαϊκή αστυνομία, το 33% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αναφέρει περιστατικά μόλυνσης μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Από τις μολυσμένες αυτές εταιρείες, το 35% αναφέρει ότι οικονομικές απώλειες.

Η Europol προειδοποιεί ακόμα τους χρήστες να μην αποκαλύπτουν τις γεωγραφικές τους συντεταγμένες σε κοινωνικά δίκτυα, ειδικά αν είναι εμφανές ότι έχουν αφήσει περιουσιακά στοιχεία τους απροστάτευτα στο σπίτι ή άλλες τοποθεσίες.

Το προφίλ του κυβερνοαπατεώνα

Το οργανωμένο κυβερνοέγκλημα βασίζεται σε μια «πλήρως ανεπτυγμένη υποδομή από χάκερ και προγραμματιστές κακόβουλου κώδικα, ειδικευμένες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, και νοικιασμένα δίκτυα χιλιάδων μολυσμένων υπολογιστών, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιούν αυτοματοποιημένες online επιθέσεις και να κλέβουν προσωπικά δεδομένα».

Το οργανωμένο κυβερνοέγκλημα δημοσιεύει επίσης αγγελίες για να στρατολογήσει τα λεγόμενα «μουλάρια» (mules), ανθρώπους που αναλαμβάνουν να ρευστοποιήσουν τα κλεμμένα δεδομένα χρησιμοποιώντας τα για οικονομικές συναλλαγές.

Τα προσόντα των ανθρώπων που εμπλέκονται στο κυβερνοέγκλημα «σπάνια ταιριάζουν με το παραδοσιακό προφίλ των διεθνών ομάδων οργανωμένου εγκλήματος» επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

«Αυτοί οι κυβερνοεγκληματίες είναι συνήθως νέοι με υψηλά προσόντα, κάτω των 25 ετών, οι οποίοι συχνά στρατολογούνται σε πανεπιστήμια».

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231073582

2011 - Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού.



Λογότυπο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, με 3 αλληλοστηριζόμενα μπράτσα © EU
Το 2011 επιβραβεύεται το έργο των εθελοντών, εξετάζονται τα συναφή προβλήματα και παροτρύνονται περισσότερα άτομα να γίνουν εθελοντές.
Ο εθελοντισμός είναι πράξη προσφοράς από την οποία ωφελούνται όλοι και συνενώνει με δεσμούς τις κοινωνίες. Για τους εθελοντές, είναι ένας τρόπος να προσφέρουν κάτι στην κοινωνία και να αποκτήσουν, ως ανταπόδοση, νέες δεξιότητες. Μπορεί να λάβει πάμπολλες μορφές, όπως βοήθεια σε γυμναστήριο, σχολείο, νοσοκομείο ή συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις. Σήμερα, περίπου το 20% των Ευρωπαίων αφιερώνει μέρος του χρόνου του στον εθελοντισμό.
Το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού DeutschEnglishfrançaisNederlands έχει ως στόχο να παροτρύνει περισσότερα άτομα να γίνουν εθελοντές:
  • διευκολύνοντας τον εθελοντισμό
  • ανταμείβοντας τους εθελοντές, π.χ. με την επίσημη αναγνώριση των δεξιοτήτων που αποκτούν κατά τη διάρκεια της εθελοντικής τους εργασίας
  • βελτιώνοντας την ποιότητα του εθελοντισμού, με την κατάρτιση των εθελοντών και την εξεύρεση των κατάλληλων δράσεων για ενδιαφερόμενους εθελοντές
  • αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση ως προς την αξία του εθελοντισμού.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ομάδα εθελοντών θα περιοδεύουν στην ΕΕ για να προβάλλουν το έργο τους. Κατά τη δεκαήμερη παραμονή τους σε κάθε χώρα, θα συναντούν επίσης πολιτικούς ιθύνοντες και θα συζητούν θέματα που τους αφορούν.
Εικοσιεπτά εθελοντές δημοσιογράφοι θα καλύπτουν εκ περιτροπής κάθε τμήμα της περιοδείας με σχετικό ρεπορτάζ που θα δημοσιεύεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, και θα μεταδίδεται από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Εντός του έτους θα διοργανωθούν τέσσερις θεματικές διασκέψεις υψηλού επιπέδου για να αξιολογηθούν θέματα σχετικά με τον εθελοντισμό.
Οι δράσεις σε εθνικό επίπεδο θα συντονίζονται από την Ένωση EYV English, μία σύμπραξη 33 ευρωπαϊκών εθελοντικών δικτύων που ιδρύθηκε το 2007. Στον δικτυακό τόπο της Ένωσης, όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές μπορούν να βρούν πληροφορίες για τον εθελοντισμό, να αναλάβουν μια εθελοντική δράση για συγκεκριμένο χρόνο ή και να δουν πόσες ώρες έχουν αφιερωθεί στον εθελοντισμό από την 1η Ιανουαρίου.
Η προώθηση του εθελοντισμού απασχολεί από παλιά την ΕΕ η οποία ίδρυσε το 1996 την Eυρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία DeutschEnglishfrançais που παροτρύνει τους νέους να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό.
Το Ευρωπαϊκό Έτος συμπληρώνει τις δραστηριότητες που έχει αναλάβει ο ΟΗΕ με την ευκαιρία της δέκατης επετείου του Διεθνούς Έτους Εθελοντισμού.
 
http://ec.europa.eu/news/employment/110106_el.htm

Νέα κινητοποίηση σήμερα κατά των διοδίων.


Διαρκώς αυξανόμενες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών για το διαρκώς αυξανόμενο αντίτιμο των διοδίων, με αποκορύφωμα την σημερινή κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, επιτροπές αγώνα από όλη τη χώρα ανοίγουν τα διόδια στις εθνικές οδούς από Τρίπολη έως τη Θεσσαλονίκη για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Με σύνθημα, «Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε», το Πανελλαδικό κίνημα ενάντια στα διόδια καλεί πολίτες και οδηγούς να μετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής και από τις 15:00 έως τις 17:00 να... σηκώσουν τις μπάρες στις περιοχές όπου υπάρχουν νέοι σταθμοί διοδίων.
Στην Πελοπόννησο η Προσωρινή Επιτροπή που ιδρύθηκε πρόσφατα θα ανοίξει τα διόδια σε Ασέα, Νεστάνη, Σπαθοβούνι και Κόρινθος, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής θα ανοίξει τον σταθμό των Αφιδνών.
Όπως επισημαίνουν μέλη του κινήματος των διοδίων, το αντίτιμο των διοδίων συνεχώς αυξάνεται, χωρίς όμως να παρουσιάζεται ουσιαστικό έργο στους πολίτες ενώ καθυστερεί όλο και περισσότερο η κατασκευή και η επισκευή ορισμένων δρόμων.
Εντωμεταξύ ο Γιάννης Μαγκριώτης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε σημειώσει ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των διοδίων αλλά και οι έμμεσοι φόροι που ανεβάζουν το αντίτιμο. Ζήτησε μάλιστα από τους πολίτες να κάνουν υπομονή έως ότου να βρεθεί λύση στο θέμα.
Την ίδια ώρα και ενώ το κίνημα κατά των διοδίων γιγαντώνεται, οι εταιρίες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων δεν αποκλείεται να δώσουν τη δική τους «απάντηση» και να κινήσουν νομικές διαδικασίες κατά των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια, συστηματικά.

AΝΕΠΑΡΚΕΙΣ KAI MOIΡΑΙΟΙ


Για να είναι κάποιος πολιτικός δημοφιλής στη χώρα του και να απολαμβάνει εκτίμησης θα πρέπει να διαθέτει ικανότητες που να ξεχωρίζουν των υπολοίπων και περισσότερο να διατηρεί τη διαύγεια ενός καθαρού μυαλού.
Ο σημερινός ηγέτης πρέπει, εκτός των άλλων, να αποτελεί προσωπικότητα για να ηγείται της χώρας του, να χειρίζεται επαρκώς τα εσωτερικά τα διεθνή και γενικά τα εθνικά θέματα και να μην είναι αποκομμένος από τη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα.
Δυστυχώς η πολιτική και η επιβίωση των δικών της παιδιών δεν συμμερίζονται και δεν μοιράζονται την οικονομική κρίση του λαού.
Αυτό που τους απασχολεί είναι πως θα σου πλασάρουν το πικρό για γλυκό, πως θα σου σερβίρουν «το τίποτα» με ωραίο περιτύλιγμα.
Μας παρουσίασαν το εργατικό και συνταξιοδοτικό νομοθέτημα που αποτελεί τερατούργημα, ως έργο πρόνοιας και επιβίωσης.
Οι «ιθαγενείς» όμως ως πότε θα παραμένουν σιωπηλοί, πολλά έχουν μαζευτεί και κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν όλα σωρευτικά και τότε ούτε οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ούτε η αγάπη, ούτε η αλληλεγγύη, ούτε η συμφιλίωση, ούτε η υπομονή, ούτε η καρτερία, ούτε η συναίνεση θα σώσουν τους σωτήρες μας.
Η καραμέλα της συναίνεσης ή της ανοχής του λαού για τα δυσβάσταχτα βάρη έχουν όρια.
Η δημιουργία κλίματος συναίνεσης και διαλόγου προϋποθέτουν σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι νομοθετήματα που παραπέμπουν στον μεσαίωνα. Συναίνεση σημαίνει καταγραμμένη συμφωνία σε συγκεκριμένα προβλήματα και όχι λευκή επιταγή στα πάντα που αφορούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας και μάλιστα από ανίκανους διαχειριστές.
Η υποκρισία αποτελεί την μητέρα της μιζέριας και επιβράβευση της ανέξοδης και ατιμώρητης πολιτικής.
Η δίκαιη αγανάκτηση των ξεγελασμένων δεν τιμώρησε κανέναν, ούτε και εκείνους που συστηματικά του απέκρυπταν την πραγματικότητα.
Ζούμε μια πολλαπλή πραγματικότητα εδώ και αρκετό καιρό όπου διάφορες επιλογές που λαμβάνονται από τους πολιτικούς μας, φαίνεται να λειτουργούν σε επίπεδο αμνησίας των όσων έλεγαν στο πρόσφατο παρελθόν.
Εμφανίζονται κάθε φορά να βρίσκονται σε μια καινούργια δική τους πραγματικότητα με διαφορετικό παρελθόν.
Η πολιτική λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, διότι καταστρέφει κάθε δραστηριότητα.
Η δημοκρατική υπευθυνότητα, η καλή και δημοκρατική διακυβέρνηση, μια υπεύθυνη πολιτική ισότητας και μια υπεύθυνη πολιτική διαφάνειας μπορούν να δώσουν ελπίδα για φως στο μέλλον.
Η ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής δικαιοσύνης αποτελεί το πρώτο μέλημα.
Το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνο οικονομικά μη βιώσιμο , αλλά είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο.
Βρισκόμαστε στη σκοτεινή πλευρά οποιασδήποτε αναπτυξιακής διαδικασίας.
Μια πληγωμένη χώρα με χρέη και ελλείμματα που τρομοκρατούν και μηχανισμούς σταθερότητας που παραπλανούν, με προβλήματα ρευστότητας, με χωρίς σχέδια και πλάνα βιωσιμότητας, οδηγείται σε μαρασμό.
Ο μηχανισμός νοσεί σε όλες τις συνιστώσες του όταν ισοπεδώνει τους πάντες δικαίους και αδίκους, πλούσιους και φτωχούς.
Η καταπολέμηση της φτώχειας και ο κοινωνικός αποκλεισμός αποτελεί απελπιστικό κοινωνικό φαινόμενο στη χώρα μας.
Αν και η αγάπη για την δουλειά μας, η ενεργητικότητα, η σεμνότητα αποτελούν σπάνιες αξίες που ταυτίζονται με την ελληνική ιδιοσυγκρασία, η σκληρή πραγματικότητα θα τα αλλάξει όλα προ το χειρότερο.
Καλά είναι τα μεγάλα λόγια το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.
Η κοινωνία σήμερα βράζει σιωπηλά, θέλει όμως να μάθει σε αυτά που της ζητούν τι της δίνουν για να προγραμματίσει το αύριο.
Το ζητούμενο είναι ποιος θα βάλει «πλάτη» για το μέλλον μας.
Μόνο ο φτωχός λαός τραβάει το κάρο στην ανηφόρα και απουσιάζουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι ανεπαρκείς και μοιραίοι.
ΠΗΓΗ : http://www.newinka.gr/consumer.php?version=gr&view=detail&id=422

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ


Κάπου έχουμε χάσει το μέτρο. Το κράτος δείχνει ανήμπορο να εφαρμόσει τους κανόνες ενός αξιόπιστου διαχειριστή των εσόδων και των δαπανών της χώρας μας, προστατεύοντας την περιουσία των πολιτών μέσα στην ελληνική επικράτεια.
Έχουμε χάσει το λογαριασμό από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Επί ένα χρόνο ακροβατούμε ανάμεσα σε λεκτικούς αφορισμούς «του σπάταλου Δημοσίου» σε ρητορικές φράσεις «τα λεφτά τα φάγαμε μαζί», «για στρατιές αντιπαραγωγικών υπαλλήλων» και πάει λέγοντας ότι «η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει, πάμε για πτώχευση, βουλιάζουμε, θα μας αποβάλλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα γυρίσουμε στη δραχμή».
Συντηρείται  ένας διάλογος κινδυνολογίας, που δεν καταλαβαίνει κανείς τι επιδιώκεται.
Οι βαρύγδουπες προσεγγίσεις και εξαγγελίες έχουν πάψει να είναι πειστικές και καταλήγουμε στο ότι οι υπερβολές ποτέ δεν ωφελούν και ειδικά τη χώρα μας.
Το βέβαιο είναι ότι διαιωνίζεται το καθεστώς ανικανότητας αυτών που διοικούν τη χώρα μας και ειδικά του πολιτικού μας συστήματος το οποίο συντηρεί χρόνια τώρα την αδράνεια και την ατιμωρησία.
Κάθε μέρα ανακυκλώνονται οι ίδιες μεθοδολογίες και το ίδιο ήθος της εξουσίας το οποίο δεν αποτελεί παράδειγμα για κανέναν.
Και ενώ όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν, διερωτάται κάθε καλόπιστος, ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Στην Eυρωπαϊκή Ένωση κανένα κράτος –μέλος δεν κινδυνεύει με αποβολή, με πτώχευση ή με διασυρμό. Τέτοιες διαδικασίες δεν  προβλέπονται. Ακόμη και αν υπήρχαν, κανένας δεν θα διακινδύνευε της συνέπειες μια τέτοιας αποβολής.
Είναι γεγονός ότι τα έσοδα του κράτους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πάγιες δαπάνες του και να εξυπηρετήσουν τις τοκοχρεολυτικές δόσεις του μεγάλου δανεισμού μας.
Τα μέτρα όμως που πάρθηκαν όπως:
  • Η μείωση των μισθών του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα  γενικά επί δικαίων και αδίκων, αποτελεί πλέον καταστροφικό μέτρο για τη ρευστότητα της αγοράς.
  • Η φορολογία των γονικών παροχών και η φορολογία της μικρής και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας λόγω κατοχής
δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το δημόσιο χρέος, διότι θα πρέπει και τα νοικοκυριά να έχουν την οικονομική δυνατότητα της εκταμίευσης των αντίστοιχων ποσών.
Δυστυχώς οι διαχειριστές των οικονομικών του κράτους αποδείχθηκαν κατώτεροι της εμπιστοσύνης μας.
Και ενώ τα ποσά των δανεισμών θα έπρεπε να επενδύονται σε τομείς και δραστηριότητες που παράγουν πλούτο, σπαταλήθηκαν σε καταναλωτικές δαπάνες και σε υπερτιμολογημένα ολυμπιακά και λοιπά έργα, και φθάσαμε στο σημείο να δανειζόμαστε για την εξυπηρέτηση παλαιών δανείων και βέβαιη είναι η πρόβλεψη ότι ο δανεισμός για να πληρώνονται δάνεια είναι μεγάλου κόστους και θα αυξάνει το δημόσιο χρέος αντί να το μειώνει.
Στη χώρα μας επικρατεί μια κατάσταση αβεβαιότητας χωρίς ενδείξεις του  χρόνου εξόδου από την κρίση. Κανείς δεν εμφανίζεται να μας παροτρύνει σε δράσεις παραγωγικές οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να βγει η χώρα από την κρίση.
Με παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες μεθόδους οι επαγγελματίες πολιτικοί με τη βοήθεια τα ΜΜΕ στήνουν σενάρια και προετοιμάζουν το έδαφος για την αποδοχή των πιο σκληρών μέτρων από την κοινωνία.
Κανένας δεν δίνει λύσεις
  • Για την εξασφάλιση της ρευστότητας της αγοράς
  • Για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος χωρίς νέο δανεισμό.
Χωρίς ρευστότητα  η αγορά πλέον εξαφανίζεται:
  • Δεν διατηρούνται οι θέσεις εργασίας
  • Αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές
  • Απέχει από τη διενέργεια  επενδύσεων που θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα.
Η επιβολή της λιτότητας όπως την αντιλαμβάνονται ορισμένοι είναι καταστροφική, διότι όταν η οικονομία της αγοράς δεν είναι σε καλό επίπεδο, τότε το επόμενο βήμα είναι η ανεργία και η εξαθλίωση των ανέργων.
Κρίμα στην προτροπή του παππού μου για τα καλά της αποταμίευσης και την αποφυγή των περιττών δαπανών και για τις συνέπειες της μη καλής διαχείρισης των εσόδων μου.
Τι περιμένετε από ένα σπάταλο κράτος που μόνο μηνύματα σπατάλης μπορεί να δώσει, αφού αυτό πρώτο δείχνει το παράδειγμα.

ΠΗΓΗ : http://www.newinka.gr/consumer.php?version=gr&view=detail&id=421