Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/07/2011


ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Α.Α.


Η επιβολή επαχθούς τιμολόγησης από την Ε.Π.Α.Α. έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο καθώς τους τελευταίους 20 μήνες επωμίστηκαν μέτρα δεκάδων δισ. Ευρώ.
Συγκεκριμένα η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (Ε.Π.Α.Α) για λόγους ανταγωνιστικότητας επιβάλλει νέο τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου, από την 1η Οκτωβρίου 2011. Καταργεί τη διαφορά τιμής του 20% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Και όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν για τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του φυσικού αερίου σε σύγκριση με τα άλλα καύσιμα και τη συνέχιση της υγιούς πορείας της εταιρείας.
Κύριοι της Ε.Π.Α.Α. όλα τα μνημόνια χρεοκόπησαν, έτσι θα χρεοκοπήσει και ο εφαρμοστικός νόμος που στηρίζει την αυθαιρεσία της τιμολόγησης του φυσικού αερίου από εσάς.


Έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο και τα περισσότερα νοικοκυριά ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Δεν φθάνει η φοροεπιδρομή που έπληξε μισθωτούς και συνταξιούχους;
Δεν φθάνουν οι αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη βιοτικής ανάγκης;
Δεν μας φθάνουν οι πολλαπλές φορολογίες;
Δεν μας φθάνει η αγωνία για τις δόσεις των δανείων μας;
Δεν μας φθάνει η αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μας;
Δεν μας φθάνει η εξευτελιστική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας;


Σε κόντρα των οικονομικών θεωριών περί εξυγίανσης, εμείς με τους κανόνες της πρακτικής αριθμητικής κρατούμε όλο και μικρότερο καλάθι.
Επειδή μας παραπλανήσατε στο παρελθόν ότι το φυσικό αέριο θα παρέμενε η καλύτερη ενεργειακή επένδυση.
Επειδή αποφεύγετε συστηματικά να προσδιορίσετε επακριβώς ποιες θα είναι οι πιθανές επιβαρύνσεις που θα εμφανισθούν στα τιμολόγιά σας.
Επειδή δεν δεσμεύεστε για τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας του φυσικού αερίου, εάν δηλαδή θα είναι διαρκείς, προβλέψιμες ή μη,
Επειδή καμιά διαχρονική εγγύηση από μέρους σας δεν υπάρχει ότι το φυσικό αέριο ως καύσιμο θα είναι φθηνότερο από τα λοιπά.
Επειδή το ευχολόγιο περί μικρών αυξήσεων δεν μας είναι πιστευτό,


Σας καλούμε να ξανασκεφθείτε τη νέα τιμολογιακή πολιτική σας.
Διαφορετικά ως καταναλωτές που μας στερείτε σιγά - σιγά τη ζωή μας, όλοι εσείς που φροντίζετε για το «καλό μας» μέσω της ένδειας και της εξαθλίωσης , θα αντιδράσουμε!
Υπάρχουν και τα μποϋκοτάζ της μη επένδυσης και της μη πληρωμής των λογαριασμών.


Δεν μπορείτε να μας ξεγελάτε με κίνητρα και εκπτώσεις που στη συνέχεια θα μας τα παίρνετε πίσω μέσω των τιμολογίων σας.
Υπάρχουν και όρια. Η ανοχή τέλος. Η ανεργία, η ύφεση, η λιτότητα μας αφανίζουν όμως δεν έχουμε κατά νου να πεθάνουμε γονατιστοί, ζητιανεύοντας.


Υπάρχει καιρός να το σκεφθείτε.
Το Νέο ΙΝΚΑ καλεί τους καταναλωτές όταν θα λάβουν τους πρώτους φουσκωμένους λογαριασμούς να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να αντιδράσουμε όλοι μαζί εξώδικα ή δικαστικά.

 
Κηφισίας 5, 115 23 Αθήνα • Τηλ.: 210 9577422 / 210 6469950
Fax: 210 6469982
http://www.newinka.gr / e_mail : inka@newinka.gr

Αυτή είναι η φοροκάρτα αποδείξεων – Τι πρέπει να γνωρίζουμε


Πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου για ευκολότερη καταγραφή δαπανών που «χτίζουν» το αφορολόγητο. Πως θα "δουλεύει" η φοροκάρτα και τι πρέπει να γνωρίζουμε.

Πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου κάνει η φοροκάρτα των αποδείξεων έπειτα από πολλές αναβολές και ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ και το μπόνους της έκπτωσης φόρου για τη συγκέντρωση περισσότερων αποδείξεων από τις απαιτούμενες αποσύρθηκε, υπό το βάρος των αυξημένων επιστροφών φόρου.

Η φοροκάρτα θα περιμένει τους φορολογουμένους που θα επιλέξουν να τη χρησιμοποιήσουν για να απαλλαγούν από το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων σε 27 τράπεζες, από όπου θα την προμηθεύονται χωρίς κόστος.
Για φέτος θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις χάρτινες αποδείξεις που συλλέγουν οι φορολογούμενοι από τις αρχές του έτους, ενώ η χρήση της είναι απολύτως προαιρετική.
Δέκα απαντήσεις. Οι φορολογούμενοι που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη φοροκάρτα, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Πώς είναι; Σαν τις πιστωτικές αλλά χωρίς προσωπικά στοιχεία. Λευκή και στην μπροστινή όψη της θα αναγράφεται «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές.

2. Πώς ενεργοποιείται; Ο φορολογούμενος θα πρέπει είτε με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ κενό και ο κωδικός) είτε μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: //link.minfin.gr/karta, να κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας. Ετσι, κανείς άλλος πλην της ΓΓΠΣ δεν θα γνωρίζει σε ποιο φορολογούμενο αντιστοιχεί κάθε κάρτα. Ειδικό help desk που θα απαντά σε ερωτήµατα των καταναλωτών θα δηµιουργηθεί στο υπουργείο Οικονοµικών, στο τηλέφωνο 211-0007.111.

3. Πώς δουλεύει; Σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, ασχέτως αν είναι με μετρητά ή με κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν από τα μηχανήματα POS τη φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει τη συναλλαγή. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ, η οποία όμως θα κάνει και την αντιστοίχιση με τον φορολογούμενο.

4. Τι θα βλέπουν οι τράπεζες; Το µόνο που θα βλέπουν, είναι ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία (π.χ. 27 Ιουλίου 2011) ο χρήστης µε αριθµό κάρτας 12 3456 7890 αγόρασε, για παράδειγµα, ένα πλυντήριο από τη συγκεκριµένη επιχείρηση.

5. Τι θα βλέπει η ΓΓΠΣ; Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη ΓΓΠΣ αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της. Η ΓΓΠΣ, µε τη σειρά της, θα περνά τα ποσά αυτά στον «λογαριασµό αφορολογήτου» καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και άρα για τον ΦΠΑ που οφείλουν.

6. Πόσες κάρτες βγάζει ο καθένας μας; Μέχρι τρεις ανά ΑΦΜ μέσα σε έναν μήνα, είτε λόγω απώλειας είτε για τα παιδιά της οικογένειας.

7. Κι αν την κλέψουν; Είναι πρακτικά άχρηστη για όποιον τη βρει.

8. Πόσες αποδείξεις χρειάζονται; Το 25% του εισοδήματός μας από το πρώτο ευρώ.

9. Υπάρχει μπόνους; Καταργήθηκε. Ακόμα και αν προσκομίσει κάποιος περισσότερες αποδείξεις από όσες χρειάζονται, δεν υπάρχει έξτρα έκπτωση φόρου.

10. Υπάρχει ποινή; Αν λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται έξτρα φόρος 10%.

Πηγή : http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89029&nslt=1&catid=13

Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντων ( σπόρων τριγωνελλας )



Σύντομη Περιγραφή:
Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση σπόρων τριγωνέλλας και μίγματος σπόρων
Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 28/07/2011