Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ελληνικά προϊόντα:«Παραπλανητικό» το barcode 520


Σε διευκρινίσεις για την ενημέρωση και αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών σχετικά με την ελληνικότητα προϊόντων που φέρουν κωδικούς (barcodes) με πρόθεμα 520-521 προχώρησε ο φορέας GS1 Association Greece, ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση κωδικών barcodes.

Ειδικότερα, ο GS1 Association Greece ξεκαθαρίζει ότι οι κωδικοί των προϊόντων είναι διεθνείς και κατά κανόνα ανεξάρτητοι από τη χώρα προέλευσης, παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων και τονίζει ότι τα τρία πρώτα νούμερα ενός κωδικού προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός για λογαριασμό της ενδιαφερόμενης επιχείρησης που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα της, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.
Για παράδειγμα, συνεχίζει ο φορέας, υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας, από ελληνική επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση, που φέρουν barcodes με πρόθεμα 509 που είναι το αντίστοιχο barcode της Μ. Βρετανίας.
O GS1 Association Greece επισημαίνει επίσης ότι οι καταναλωτές είναι προτιμότερο να ενημερώνονται για την προέλευση/κατασκευή των προϊόντων από τις αναγραφόμενες πληροφορίες που εμφανίζονται στην ετικέτα του προϊόντος και προορίζονται για ενημέρωση του καταναλωτή, π.χ. «κατασκευάζεται σε» ή «χώρα προέλευσης».
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες, ο GS1 Association Greece καλεί τους καταναλωτές να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του GS1 Association Greece http://www.gs1greece.org/index.php/features/prefix όπου βρίσκονται αναρτημένα τα προθέματα των χωρών-μελών του GS1, ενώ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του GS1 στη διεύθυνση http://gepir.gs1.org μπορoύν να ενημερωθούν σε ποία εταιρεία ανήκει ένας κωδικός και αντίστροφα.
Ημερησία
 http://taxalia.blogspot.com/2012/03/barcode-520.html

Λάδι Μεσσηνίας σε τιμή παραγωγού φέρνει ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών

AITHSH PARAGGELIAS.doc 

Θέμα: Λάδι Μεσσηνίας σε τιμή παραγωγού φέρνει ο ΟΚΠΑΠΑ

Ανάχωμα στην κρίση, δημιουργεί με μία ακόμη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση και την αδυναμία του καταναλωτικού κοινού να καλύψει το σύνολο των καθημερινών του αναγκών ήρθε σε συμφωνία με τους παραγωγούς της Μεσσηνίας, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να διατεθεί ελαιόλαδο ελεγμένο, άριστης ποιότητας στο καταναλωτικό κοινό των Ιωαννίνων.
Το ελαιόλαδο θα φτάσει τυποποιημένο σε συσκευασίες των δέκα και είκοσι λίτρων και θα διατίθεται προς πώληση στην τιμή των τριών ευρώ το κιλό.
Οι πολίτες που επιθυμούν να προμηθευτούν ποσότητες ελαιόλαδου θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση που βρίσκεται στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ κι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 14 Μαρτίου.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 26510 77077.
Να σημειωθεί ότι από την Διοίκηση του Οργανισμού έχει γίνει ανάλογη πρόταση στους πατατοπαραγωγούς της Χρυσοβίτσας και αναμένεται η απάντησή τους.
«Υλοποιούμε βήμα- βήμα, ένα πλέγμα δράσεων που θα αποτελέσουν ασπίδα στην κρίση και θα συμβάλλουν στην ανακούφιση των νοικοκυριών. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που αγκαλιάζονται από τους πολίτες και τις οποίες θα συνεχίσουμε το προσεχές διάστημα και με άλλα προϊόντα ώστε να φτάνουν κατευθείαν από τον παραγωγό στον καταναλωτή σε χαμηλή τιμή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης.

http://www.ioannina.gr/p2/index.php?option=com_enviti&view=enviti&enuid=10