Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΗ ΑΝΕΡΓΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ 100%

ΙΝΚΑ ΔΤ 315/01.10.11

ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα την Αθήνα, οδός Γ Σεπτεμβρίου 13 τηλ, 11711, 2103632443
Σας ενημερώνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση ότι για πρώτη φορά απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου, η υπ' αριθ. 106/2011 του Ειρηνοδικείου Λάρισας που εκδόθηκε και θεωρήθηκε την 19-9-2011 διέγραψε τα χρέη άνεργης δανειολήπτριας εξ ολοκλήρου 100% και συγκεκριμένα το χρέος των 26.179,65 ΕΥΡΩ για την οποία επισημαίνουμε τα εξής σημαντικά σημεία:
 
Η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή των Ενώσεών μας Καταναλωτών είναι σημαντική διότι, νομολογεί τα κάτωθι συγκεκριμένα στοιχεία του Ν3869/2010 (Νόμου Κατσέλη):

1. Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από που ανευρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειας της, διότι, εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.
α) κατάσταση περιουσίας, β) κατάσταση πιστωτών της με τις απαιτήσεις τους, γ) σχέδιο διευθέτησης.
 
2. Με τον Ν. 3869/2010 ο πολίτης ρυθμίζει τα χρέη του με απαλλαγή από αυτά και ο νόμος βρίσκει την νομιμοποίηση του ευθέως στο ίδιο το κοινωνικό κράτος δικαίου που επιτάσσει, να μην εγκαταλειφθεί σε μία χωρίς διέξοδο και προοπτική κατάσταση, από την οποία οι πιστωτές εξάλλου δεν μπορούν ν' αντλήσουν κανένα κέρδος.

3. Οι πολίτες επανακτούν μέσω των εν λόγω διαδικασιών του νόμου, την αγοραστική δύναμη τους προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα τους.

4. Σε περιπτώσεις χρόνιας ανεργίας, σοβαρών προβλημάτων υγείας αδυναμίας, ανεπαρκούς εισοδήματος για τη κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του, αδυναμία καταβολής και ελαχίστου ακόμη ποσού σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 5 του Ν. 3869/2010 προσδιορίζονται μηδενικές καταβολές προς τους πιστωτές, όπως και έγινε για την συγκεκριμένη δανειολήπτρια μέλος μας.

Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη *, να είναι σίγουροι ότι η Ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των αδυνάτων, των οφειλετών των τραπεζών και του δημοκρατικού πολιτεύματος.