Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εκατοντάδες νοικοκυριά στα Γιάννινα ζητούν ρύθμιση των δανείων τους!

Με προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη…

Εκατοντάδες νοικοκυριά στα Γιάννινα ζητούν ρύθμιση των δανείων τους!

Το Ειρηνοδικείο Ζίτσας διέγραψε το 93% χρέους δανειολήπτριας

Τα μισά του δανείου του θα πληρώσει νοικοκυριό στα Γιάννινα…


Και στα Γιάννινα πλέον η Δικαιοσύνη με ιστορικές αποφάσεις της παίρνει θέση σε σοβαρά θέματα που κλονίζουν στις μέρες μας ολόκληρη την κοινωνία μας, όπως είναι τα δάνεια – θηλιά σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και βεβαίως το «χαράτσι» ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
Την ώρα λοιπόν που πάνω από 55.000 Έλληνες ζητούν επισήμως ρύθμιση των χρεών τους, το Ειρηνοδικείο Ζίτσας με απόφασή του έρχεται να δικαιώσει δανειολήπτρια που αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις της. Πιο συγκεκριμένα από συνολική οφειλή ύψους 67.374,35 ευρώ, διέγραψε τις 62.574,35 ευρώ, ένα ποσοστό δηλαδή της τάξεως του 93%! Έτσι θα υποχρεούται να καταβάλει στις τράπεζες κάθε μήνα και για τέσσερα χρόνια μόνο το ποσό των 100 ευρώ. Τα μηνιαία έσοδα της δανειολήπτριας, που είναι μέλος του ΙΝΚΑ Ηπείρου, ανέρχονται μόλις στα 700 ευρώ.

Λιγότερα από τα μισά…
Σύμφωνα με πληροφορίες εκδόθηκε και άλλη παρόμοια απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, που αφορά υπερχρεωμένο νοικοκυριό, το οποίο χρωστούσε στις τράπεζες 264.000 ευρώ και το δικαστήριο αποφάσισε να πληρώσει μόνο τις 127.000 ευρώ.

Πάνω από 200!Ας σημειωθεί ότι στα Δικαστήρια των Ιωαννίνων εκκρεμούν σήμερα περί τις 70 αιτήσεις μελών του ΙΝΚΑ Ηπείρου, ενώ οι υποθέσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες έχουν ξεπεράσει τις 200!

Ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ
Σε δήλωσή του χθες στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ηπείρου κ. Χριστόδουλος Πάντος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «για ακόμη μια φορά και δικαστικά μάλιστα αποδείχτηκε ότι το ΙΝΚΑ Ηπείρου αποτελεί ένα ισχυρό αποκούμπι των καταναλωτών σε περιπτώσεις που αυτοί εμπαίζονται και αδικούνται. Βεβαίως αρχική επιδίωξή μας είναι να παρεμβαίνουμε εξωδικαστικά, ώστε να επιλύονται με αμοιβαίες εξηγήσεις και υποχωρήσεις οι εκατοντάδες καταγγελίες που φθάνουν στα γραφεία μας. Αν τελικά αυτό δεν επιτυγχάνεται, τότε η Νομική Υπηρεσία του ΙΝΚΑ καθοδηγεί και βοηθά τα μέλη του να βρουν το δίκιο τους στην αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και με την πρώτη αυτή δικαίωση μέλους μας, νοιώθω απόλυτα ικανοποιημένος».

Τι προβλέπει ο Νόμος
Στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη (Ν.3869/2010) υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που μπορούν να αποδείξουν από τα οικονομικά τους στοιχεία ότι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους. Εξαιρούνται έμποροι και επιχειρηματίες αλλά και χρέη που προέρχονται από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.
***
• Το ΙΝΚΑ Ηπείρου με χθεσινή ανακοίνωσή του καλεί όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου (Ν. 3869/2010.), να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
«Οι πολίτες δανειολήπτες καταναλωτές, μέλη του  ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, με αυτές τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πηγή : Πρωινός Λόγος.

Zougla online - Προσοχή στο χοιρινό κρέας από τη Βουλγαρία

Zougla online - Προσοχή στο χοιρινό κρέας από τη Βουλγαρία