Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

«Κούρεμα» 89% για υπερχρεωμένο καταναλωτή και στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων!!!



Την οριστική διαγραφή του 89% των οφειλών του σε τρεις τράπεζες πέτυχε δανειολήπτης στα Γιάννινα με δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τον ίδιο και το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου που τον στήριξε.Με απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, στο οποίο είχε ασκηθεί έφεση από πιστώτρια τράπεζα, επί της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου που επίσης δικαίωνε τον υπερχρεωμένο καταναλωτή, θα πληρώσει μόλις 9.600 ευρώ από 92.581,756 ευρώ και αυτά σε 48 ισόποσες δόσεις των 200 ευρώ.Η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι σημαντική, έχουν προηγηθεί πολλές από το Ειρηνοδικείο, αλλά και άλλες του Πρωτοδικείου που αφορούν επιστροφή χρημάτων από τόκους που, κακώς, καταβλήθηκαν από δανειολήπτες.Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου σε χθεσινή ανακοίνωση δηλώνει «δικαιωμένο μετά την υπ΄αριθ. 186/2013 σημαντική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, όπου επήλθε για δεύτερη φορά η δικαίωση υπερχρεωμένου καταναλωτή μέλους του».

Θα πληρώσει μόνο 9.600 ευρώ
Όπως σημειώνει, με αυτή την απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση μέλους του – δανειολήπτη και απέρριψε τελεσίδικα την έφεση που άσκησε η Τράπεζα με την επωνυμία Ε.FG. ΕUROBANK κατά τις πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων με την οποία είχε γίνει «κούρεμα» στο χρέος του, της τάξης των 82.981,76 ευρώ.Χρωστούσε σε τρεις τράπεζες 92.581,76 ευρώ και με την απόφαση καλείται να πληρώσει μόνο 9.600 ευρώ.Πρόκειται για υπερχρεωμένο δανειολήπτη που δικαιώθηκε με την υπ΄αριθ.12/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων, παρά τις διάφορες αιτιάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, περί απαραδέκτου αοριστίας κ.λ.π. και καθόρισε τις μηνιαίες επί μια τετραετία καταβολές του δανειολήπτη στις πιστώτριες τράπεζες στο ποσό των 200 ευρώ το μήνα. Δηλαδή για μια τετραετία καλείται ο δανειζόμενος να καταβάλλει μόνο το ποσό των 9.600.

Η πρωτόδικη απόφαση
Για την απόφαση 12/2012 του Ειρηνοδικείου από το ΙΝΚΑ Ηπείρου είχαν ανακοινωθεί και τα εξής: «Όπως αποδείχθηκε στο Δικαστήριο, ο αιτών είχε περιέλθει από το έτος 2010 σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών του, η οποία (αδυναμία ) δεν οφείλεται σε δόλο, ενώ εξάλλου η δανειακή του επιβάρυνση οφείλεται στην ανάγκη κάλυψης επιτακτικών βιοτικών του αναγκών, διότι σε προηγούμενη επιχείρηση που εργαζόταν, με πλήρη απασχόληση, αμειβόταν σε περίοδο που η επιχείρηση αυτή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ως υπάλληλος με μερική απασχόληση και στη συνέχεια επί 8μηνο δεν του είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα. Άλλη πηγή εισοδήματος πέρα από αυτό που αποκερδαίνει από την εργασία του δεν διέθετε. Όσον αφορά το ειδικότερο περιεχόμενο των Ρυθμίσεων, το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το εισόδημα του αιτούντος, τις βασικές προσωπικές και βιοτικές του ανάγκες (ενοίκιο, διατροφή, ένδυση, υπόδηση, λογαριασμοί ΔΕΗ, κοινοχρήστων, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.) καθώς και την έλλειψη προοπτικής βελτίωσης στο μέλλον της οικονομικής του κατάστασης εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται».

Μονόδρομος ο νόμος 3869/2010
«Ο δανειολήπτης νίκησε και τις τρεις Τράπεζες με την καθοδήγηση και την συνδρομή του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου», επισημαίνεται στην χθεσινή ανακοίνωση, ενώ ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ηπείρου, Χριστόδουλος Πάντος, τονίζει ότι «ο Νόμος 3869/2010 είναι μονόδρομος για τα αδύναμα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ευχαριστεί τους δικαστές των Ιωαννίνων, αλλά και όλης της περιφέρειας Ηπείρου για την δίκαιη κρίση τους και την συμπαράσταση που δείχνουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Έλληνες υπερχρεωμένοι καταναλωτές».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Δανειολήπτης κούρεψε το χρέος του σε 3 τράπεζες κατά 83.000 ευρώ!!



Στο θέμα αναφέρθηκε η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟΣ όπου έγραψε σχετικά:"Μπορεί οι τράπεζες να μην δείχνουν και το πιο… φιλικό τους πρόσωπο προς τους πολίτες που λόγω αντικειμενικής δυσκολίας έχουν πραγματική ανάγκη για διακανονισμό, ωστόσο η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα… τυφλή. Αυτό συνέβη σε υπερχρεωμένο  Γιαννιώτη δανειολήπτη, μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, ο οποίος πέτυχε «κούρεμα» χρέους σχεδόν 83.000 ευρώ, από τα περίπου 93.000 ευρώ που χρωστούσε σε τρεις τράπεζες! Το αξιοσημείωτο στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο πολίτης δικαιώθηκε για δεύτερη φορά, αφού αν και η πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου ήταν και πάλι υπέρ του, η μια τράπεζα άσκησε έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πρωτοδικείο, όπου και τελεσιδίκησε υπέρ του δανειολήπτη. Ο «Π.Λ.» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ Ηπείρου κ. Χριστόδουλο Πάντο, ο οποίος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση της υπόθεσης αναφέρθηκε στο ιστορικό της. 

Ο δικαιωμένος δανειολήπτης που έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι 36 ετών άγαμος, υπάλληλος σε Σούπερ Μάρκετ με ατομικό εισόδημα 906 ευρώ, χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία του σπίτι.
Διαμένει σε νοικιασμένο στα Γιάννενα και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλει ανέρχεται στο ποσό των 320 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι ένα αυτοκίνητο μάρκας  CITROEN 1360 cc έτους 2000, η εμπορική αξία του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ


http://epirus-tv-news.blogspot.gr/2013/07/3-83000.html

Κοντό… κούρεμα σε δάνειο

Κοντό… κούρεμα σε δάνειο

Με απόφασή του, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων δικαίωσε δανειολήπτη ο οποίος κέρδισε δικαστικά το «κούρεμα» του χρέους του, στο 10% μόλις του αρχικού ποσού.

Για την ακρίβεια, ο προσφεύγων όφειλε 92.581,76 ευρώ σε τρεις τράπεζες και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, υποχρεούται να πληρώσει μόνο 9.600 ευρώ. Η απόφαση είναι σημαντική για δύο λόγους: γιατί είναι τελεσίδικη, μια και αποτελεί ουσιαστικά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης, η οποία εκδικάστηκε αρχικά στο Ειρηνοδικείο. Επίσης, γιατί για πρώτη φορά στα Γιάννενα, εκδικάζεται τόσο μεγάλο «κούρεμα» χρεών υπέρ δανειολήπτη. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν υπάρξει και στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν σημαντικές γιατί αφορούσαν δικαίωση δανειοληπτών για τόκους κ.λπ. επί υπογεγραμμένων συμφωνιών δανείων από τράπεζες, αλλά αυτό το μέγεθος «κουρέματος», προκύπτει για πρώτη φορά και μάλιστα με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου στην πόλη. Ο δανειολήπτης, μέλος του ΙΝΚΑ Ηπείρου, δικαιώθηκε και σε δεύτερο βαθμό, καθώς η Eurobank, μια από τις τρεις τράπεζες από τις οποίες είχε πάρει δάνεια, προσέφυγε κατά της αρχικής απόφασης. Το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων απέρριψε την προσφυγή της συγκεκριμένης τράπεζας.
Συγκεκριμένα, ο δανειολήπτης είχε κερδίσει δόσεις 200 ευρώ το μήνα για τέσσερα χρόνια. Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ηπείρου Χριστόδουλος Πάντος επισημαίνει ότι ο Νόμος 3869/2010 είναι «μονόδρομος για τα αδύναμα  υπερχρεωμένα νοικοκυριά».


Τατουάζ από χένα (µη µόνιµα)


Τα τατουάζ από χένα που δεν είναι µόνιµα είναι κυρίως µια καλοκαιρινή µόδα, ιδιαίτερα διαδεδομένη στις µέρες µας. Τα βρίσκουµε σε προορισμούς µε έντονο τουρισµό και προωθούνται από πλανόδιους πωλητές.
Συχνό φαινόμενο είναι η παρατήρηση δερµατικών ερεθισμών, συνέπεια της χρήσης προσωρινών τατουάζ µε βάση τη χένα. Βασική αιτία εµφάνισης τέτοιων ερεθισμών είναι µια πολύ τοξική ουσία (µε την κωδική ονομασία PPD, η οποία βρίσκεται στη φυσική µαύρη χένα και µπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του χρήστη.
Σε περίπτωση που ο καταναλωτής αγοράσει χένα για προσωπική χρήση, καλό είναι να γνωρίζει ότι στη συσκευασία πρέπει να αναγράφονται:
  • Το όνοµα και τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο) του κατασκευαστή
  • Η ημερομηνία παρασκευής και λήξης του προϊόντος
  • Οι οδηγίες χρήσης
  • Τα συστατικά παρασκευής του προϊόντος
  • Τα σήµατα πιστοποίησης του προϊόντος
    Ο καταναλωτής που θέλει να χρησιμοποιήσει χένα καλό θα είναι:
  • Να ζητάει αποδείξεις για το προϊόν που χρησιμοποιείται από τον έµπορο
  • Να ζητάει και να βλέπει τα συστατικά του προϊόντος
  • Να επικοινωνεί άµεσα µε το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση παραμικρής ενόχλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες-παράπονα-καταγγελίες- Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου τηλ.2651065178.-