Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

O ANΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

O σημερινός πολίτης – καταναλωτής ζει σε μια διαρκή αιμορραγία αβεβαιότητας και φόβου για το παρόν και το μέλλον του.
Ο φόβος ότι θα βιώσουμε χρονικές περιόδους μεγάλης ύφεσης, κρίση τροφίμων πλανάται στις σκέψεις μας.
Η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε καθίζηση λόγω πτώσης της ζήτησης και λόγω της έλλειψης ρευστότητας.
Η επιδείνωση της ψυχολογίας του αδιέξοδου μεγαλώνει την ύφεση και το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας.
Στις τάξεις των νεόπτωχων, των αποκλεισμένων, των εγκαταλελειμμένων εντάχθηκαν χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας.
Με το φοβικό παιχνίδι που παίζουν στην πλάτη μας κάποιοι σωτήρες μας είναι αυτοί που έχουν βάλει σε δημοπρασία το μέλλον των παιδιών μας.
Πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία από τα αρπαχτικά που μετρούν την ανθρώπινη αξία με το χρήμα.
Συνθηκολογήσαμε με την παρακμή και το έλλειμμα της αξιοπρέπειάς μας. Φορτωθήκαμε όλα τα βάσανα του κόσμου, ανεχθήκαμε τις περικοπές και τις επιβαρύνσεις, είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι και περιμένουμε στωικά τον από μηχανής θεό για να μας σώσει.
Μας έχουν βάλει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά μας , μας θεωρούν δούλους, φορολογούν τα βήματά μας, επιβάλλουν διόδια στην ελεύθερη διακίνησή μας.
Μας σερβίρεται ως αλήθεια μια κατασκευασμένη εικονική πραγματικότητα χωρίς να αντιδρούμε δυναμικά, απαιτώντας άμεσα αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν ριζικά την κρίση μακριά από σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες.
Οι αρμόδιοι αυτής της πολύπαθης χώρας δεν πολύ-νοιάζονται για τις επιπτώσεις των ενεργειών τους διότι έχουν μεγαλώσει στο λαβύρινθο του χάους, της αταξίας, και της προσωπικής τους ιδιοτέλειας.
Η πολιτική της λιτότητας δεν απέφερε αποτελέσματα στο χρέος και στο έλλειμμα, αλλά βύθισε τη χώρα περισσότερο στην ύφεση.
Νέα πολιτική λιτότητας αποτελεί να νέα δανειακή σύμβαση, το κούρεμα των ομολόγων για τα ασφαλιστικά ταμεία των συνταξιούχων και το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.
Στην χώρα μας έχουν διακοπεί οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην αγορά, οι αγορανομικοί έλεγχοι, ο έλεγχος για τον ανταγωνισμό.
Κανένας δεν ασχολείται με τα καρτέλ διαμόρφωσης τιμών στη χώρα μας, που αφορούν τα ελαιόλαδα, τις μαργαρίνες, τα όσπρια, τους φυσικούς χυμούς, το γάλα εβαπορέ, τα αναψυκτικά, τα δημητριακά, του καφέ, τα ρύζια, τα πατατάκια – γαριδάκια, τις μπύρες, τα κρουασάν, το τσάϊ, τις πάνες, τις σερβιέτες κ.λ.π προϊόντα, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Οι αγρότες ξεπουλούν τη σοδειά τους σε τιμές πείνας ενώ οι καταναλωτές εξακολουθούν να πληρώνουν με καπέλα τις τιμές που διαμορφώνουν τα καρτέλ.
Η καταλήστευση του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, δημόσιες επιχειρήσεις, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες με την ανοχή ή τη σύμπραξη των κυβερνήσεων της χώρας μας, συμμετείχαν στο πάρτυ των άσκοπων και ανεξέλεγκτων κομματικών και κρατικών δαπανών.
Βλέπουμε καθημερινά πειθήνια όργανα να προσπαθούν να διασώσουν την ελευθερία των αγορών και του κεφαλαίου θυσιάζοντας την ελευθερία των κοινωνιών.
Όμως όλοι εμείς συναισθανόμενοι το προσωπικό μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα της χώρας θα πρέπει να αναβιώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλείψει.
Γυρνάμε στα χωριά μας, μπαίνουμε στη φάμπρικα, μπαρκάρουμε στα καράβια, πιάνουμε το μυστρί, πλένουμε πιάτα , χωρίς κόμπλεξ, βασίσουμε τη ζωή μας στην οικιακή οικονομία, για να κτίσουμε εξ’ αρχής τη ζωή μας για να μην γίνουμε ζητιάνοι.
Καταπολεμούμε την ακρίβεια που επιτυγχάνεται από το όχι μας στην αγορά προϊόντων, επώνυμων ή ανώνυμων με υψηλές τιμές.
Αντιστεκόμαστε και πολεμάμε την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στις αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, στην αδιαφάνεια τιμολόγησης των καταναλωτικών αγαθών και κυρίως των τροφίμων, στην απουσία εύκολα προσβάσιμων διαδικτυακών υπηρεσιών στην σύγκριση των λιανικών τιμών.
Όλοι μας συμπαραστεκόμαστε στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Τον βοηθάμε, του εκδηλώνουμε τα αισθήματα αλληλεγγύης, μοιραζόμαστε από κοινού τη φτώχεια μας και κρατάμε την αξιοπρέπειά μας αγωνιζόμενοι για ένα μέλλον που θα κτίσουμε από την αρχή.

.newinka.