Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οι καλύτερες ελληνικές μπίρες μας συστήνονται....

Τι μπίρα βγάζει η Εύβοια; Ποια είναι η παλιότερη ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα; Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;




Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπίρα μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπίρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων.
Για αυτό, με οδηγό την παράφραση του γνωστού ρητού «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο ...;», εμείς σας λέμε «Μπίρα από τον τόπο σου ...;» και σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Ιδού μερικοί λόγοι για να το τολμήσετε άμεσα ...;


Αλφα: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Μια ξανθιά ελαφριά Lager, δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, που πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις ακούει στο όνομα Άλφα. Έχει διακριτικό άρωμα και αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπίρας στην Ελλάδα καθώς μετρά ήδη 48 χρόνια ζωής και υπήρξε η πρώτη μπίρα με ...; ελληνικό όνομα. H Άλφα, με το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και το απαλό άρωμα βύνης και μαγιάς, παράγεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σύφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, με ελληνικό κριθάρι σε ποσοστό 42%, ενώ το μπουκάλι της διατηρεί αρκετές ομοιότητες με το πρώτο της δεκαετίας του '60.
http://www.alfabeer.gr/








 
Πειραϊκή: Από το «Λιμάνι» με αγάπη


Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία παράγει την ομώνυμη και αρκετά διαδεδομένη στην Αθήνα μπίρα. Θα την βρείτε σε δύο τύπους, Pils και Pale Ale. Η αγάπη για τα φυσικά υλικά και o παραδοσιακός τρόπος παρασκευής οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης φρέσκιας, ελληνικής, βιολογικής μπίρας παραδοσιακής ζυθοποίησης. Πρόκειται για μπίρα, περιορισμένης ποσότητας, χωρίς συντηρητικά, που ζυμώνεται και ωριμάζει σε έξι εβδομάδες ανεξαρτήτως εποχής. Η Pils είναι ξανθιά με πλούσιο αφρό, με ελαφρώς πικρή επίγευση και ελαφρύ άρωμα, ενώ η Pale Ale είναι καστανή, φρουτώδης, γλυκιά και αρωματική, με πικάντικη γεύση.
 http://www.piraikibeer.gr/
 
Fix: Η Αλίκη μας προτείνει...


Η γνωστή και μη εξαιρετέα μπίρα που διαφήμιζε το έξυπνο μουτράκι της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, επανακυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια με το ίδιο όνομα και την κλασική αγαπημένη συνταγή. Γεννήθηκε το 1864 και ουσιαστικά, έμαθε στους Έλληνες ...; να πίνουν μπίρα. Μετά το 1962, η μπίρα Fix επανακυκλοφόρησε το 2010, με σχεδόν την ίδια συσκευασία με την οποία τη μάθαμε και εξίσου νόστιμη και δροσιστική.
http://www.fix-beer.gr/

 
Mythos: Ο κρυφός άσος στο μανίκι της Ελλάδας


Πρόκειται για μια αυθεντική ελληνική lager μπίρα με πλούσιο αφρό, λαμπερό ξανθό χρώμα και δροσιστική γεύση, φτιαγμένη από εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και λυκίσκου. Δημιουργήθηκε το 1997 και από την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας της, συγκέντρωσε τις θετικές εντυπώσεις των καταναλωτών, ενώ με τα χρόνια απέσπασε σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. Η συνταγή της Mythos είναι αποτέλεσμα της εξειδίκευσης του Έλληνα Master Brewer της «Μύθος Ζυθοποιίας» αλλά και των συνεργασιών με σημαντικές ευρωπαϊκές σχολές μπίρας, ενώ η ποιότητά της οδήγησε στο να γίνει μία από τις τρεις μεγαλύτερες μάρκες στην ελληνική αγορά μπίρας.
http://www.mythosbeer.gr/






 
Βεργίνα: Το βαρύ πυροβολικό της Βόρειας Ελλάδας


Το 1998 ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό ζυθοποιείο στη Ροδόπη -εκεί όπου κατά την παράδοση παρήχθη για πρώτη φορά ελληνική μπίρα κατά τους αρχαίους χρόνους- και γεννήθηκε η μπίρα «Βεργίνα». Οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, η οποία επιλέχθηκε επειδή είναι πολύ καλά οργανωμένη και τo νερό της είναι άριστης ποιότητας. Έτσι παράγεται η Βεργίνα σε μορφή lager με πλούσια γεύση και η Βεργίνα κόκκινη με κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα εξωτικών φρούτων. Από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παράγεται ακόμα η «Edelsteiner» που ανήκει στην κατηγορία των Premium Pilsner με ευχάριστη, ανάλαφρη γεύση, ενώ πρόσφατα, δημιουργήθηκε και η Βεργίνα weiss με το πλούσιο, φρουτώδες άρωμα, που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα.
http://www.verginabeer.com/




 
Ζέος: Η αργίτικη κοινότητα αντεπιτίθεται ...;


Μια μπίρα με καταγωγή από το Άργος προστίθεται στη λίστα με τις ελληνικές μπίρες. Με το χαρακτηριστικό μπουκάλι με τους ιωνικούς κίονες σε μπλε-άσπρες αποχρώσεις, η μπίρα Ζέος παράγεται σε μορφή μαύρης weiss, pilsner και lager. Η Ζέος ακολουθεί πιστά τις γερμανικές προδιαγραφές παραγωγής μπίρας και δεν έχει συντηρητικά. Η Pilsner έχει γεμάτο σώμα, με ελαφρύ άρωμα λουλουδιών και φρούτων και μεγάλη επίγευση. Η Lager φτιάχνεται με μακεδονική συνταγή, έχει ελαφρύ σώμα, ελαφρώς γλυκιά γεύση και είναι πολύ δροσιστική, ενώ η Μαύρη Weiss είναι μέτρια πικρή κι έχει άρωμα από καραμέλα, σοκολάτα και καβουρδισμένο καφέ.
http://www.greekbeer.com/

 
Νέδα: Το θηλυκό μεσσηνιακό ποτάμι στο ποτήρι σας...


Με μεσσηνιακή καταγωγή, η μπίρα Νέδα είναι αυθεντική lager, με κλασική γεύση, πλούσιο άρωμα λυκίσκου κι ελαφρώς πικάντικη, με χρυσαφένιο χρώμα. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2009 και κατέκτησε, εκτός από τους Μεσσήνιους, το σύνολο του ελληνικού κοινού. Δανείστηκε το όνομά της από το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας, τη Νέδα. Κατά την Μυθολογία, η Νέδα ήταν θεότητα των νερών και μαζί με τις νύμφες Θεισόα και Αγνώ έλουσαν τον μικρό Δία στον ποταμό Λούσιο όταν τον παρέλαβαν από τη Ρέα.
http://www.nedabeer.gr/






 

Septem: Με αρώματα από τα βουνά της Εύβοιας
Μια πικρή μπίρα με έντονο ανθρακικό και ωραία φρέσκα και δροσερά αρώματα παράγεται στην Εύβοια. Με το καλόγουστο μπουκάλι της να δίνει μια όμορφη πρώτη εικόνα, ξεχωρίσαμε τα εξής τρία είδη της: τη Septem Monday's Pilsner με χρυσόξανθο χρώμα, κρεμώδη συμπαγή αφρό, έντονα αρώματα λουλουδιών, κίτρου και λυκίσκου, ελαφρώς γλυκιά γεύση, με διακριτική παρουσία βύνης, δροσιστική οξύτητα και έντονη επίγευση, τη Septem Friday's Pale Ale με χρυσοχάλκινο χρώμα, πορτοκαλί ανταύγειες, κρεμώδη αφρό, αρώματα λουλουδιών, εξωτικών φρούτων και φουντουκιού, ελαφρώς γλυκιά γεύση και επίγευση με αρώματα εσπεριδοειδών και μαρμελάδας και τέλος, τη Septem Sunday's Honey Golden Ale, μια μπίρα που παράγεται με τη χρήση μελιού ανθέων.
http://www.septem.gr/age.php







 
Χάρμα: Χάρμα οφθαλμών και στόματος από την Κρήτη...


Η μπίρα Χάρμα παράγεται στα Χανιά από την Κρητική Ζυθοποιία. Είναι μια φρέσκια, αφιλτράριστη μπίρα, με αγνά υλικά και υψηλή διατροφική αξία. Οι μπύρες Χάρμα, ξανθιές και μαύρες, διατίθενται φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, χωρίς καμία επεξεργασία μηχανική, θερμική ή χημική, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και σταθεροποιητές και διατίθεται προς το παρόν, μόνο σε βαρέλια, κατόπιν παραγγελίας.
http://www.cretanbeer.gr/


 
Magnus Magister: Με τη μαγεία των Ιπποτών της Ρόδου


Mε έδρα της το νησί της Ρόδου, η ελληνική μπίρα Magnus Magister κατάφερε να εδραιωθεί στην ελληνική επικράτεια και να επεκταθεί σταδιακά σε χώρες του εξωτερικού. Είναι μια εξαιρετικής ποιότητας Lager μπίρα, η οποία παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών. Το όνομά της σημαίνει «Μεγάλος Μάγιστρος», αναφέρεται στην ιστορική περίοδο των Ιπποτών της Ρόδου και δηλώνει το ανώτατο αξίωμα της ιεραρχίας, εκείνο του πρώτου των πρώτων.
http://www.magnusmagister.gr/








Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία: Ένα διαμάντι από το Ιόνιο






Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία με έδρα της το νησί του Ιονίου, παράγει τέσσερις διαφορετικές φρέσκιες μπίρες υψηλής ποιότητας. H Royal Ionian είναι ξανθιά, δροσιστική μπίρα από παλιά τσέχικη συνταγή, αρωματική, με έντονο χαρακτήρα. Η Real Ale Bitter είναι καστανή, με ευχάριστη πικράδα και πλούσιο άρωμα. Η Real Ale Special είναι μια ξανθοκόκκινη μπίρα, με φρουτώδες άρωμα και βελούδινη γεύση και τέλος, η Ionian Epos είναι η ομηρική κρίθινη μπίρα, 2800 χρόνια μετά. Σύμφωνα με τον Όμηρο στην «Οδύσσεια», ο βασιλιάς των Φαιάκων Αλκίνοος φύλασσε σε ασημένιους και χρυσούς κρατήρες, κρίθινο οίνο. Με έμπνευση και οδηγό την αναφορά αυτή, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία δημιούργησε στο νησί των Φαιάκων, τον δικό της «Κρίθινο Οίνο».
http://www.corfubeer.com/
 
 
 
  Πηγή : http://dimitristab.pblogs.gr/2011/09/oi-kalyteres-ellhnikes-mpires-mas-systhnontai.html
 

Αφού το υπουργείο Παιδείας δεν τυπώνει βιβλία "κατεβάστε" τα!

Εδώ θα βρείτε τους συνδέσμους για να  "κατεβάσετε" τα σχολικά βιβλία. 
Μια που το υπουργείο αδυνατεί να κάνει την δουλειά του…
Oι σύνδεσμοι είναι: (σχολικα βιβλια κατεβασμα download school books)

Βιβλία Δημοτικού

Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )


Πηγή : http://gianniotis.blogspot.com/2011/09/blog-post_1150.html

Ανακλήσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων


Ανάκληση παρτίδας 110117 σύριγγας 5ml της εταιρείας "BBD ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ"
Για να δείτε την απόφαση, πατήστε εδώ

 

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος - Προϊόν εκχυλίσματος ψαριού



Σύντομη Περιγραφή:
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος - Προϊόν εκχυλίσματος ψαριού
Παρακαλούμε  δείτε το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 07/09/2011

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος - Κρουασάν με γέμιση κρέμα κακάο



Σύντομη Περιγραφή:
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος - Κρουασάν με γέμιση κρέμα κακάο
Παρακαλούμε  δείτε το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2011

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος (Aρωματισμένο με γιασεμί ρύζι, προέλευσης Ταϊλάνδης)


Σύντομη Περιγραφή:
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος (Aρωματισμένο με γιασεμί ρύζι, προέλευσης Ταϊλάνδης)
Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2011