Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού της Carrefour

Ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού της Carrefour

Σε συνέχεια του από της 4ης Μαΐου 2012 δελτίου Τύπου που αφορούσε στην ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας) και ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, κατά τους οποίους και άλλες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων εμφάνισαν αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων της σειράς προϊόντων «Επιδόρπια γιαουρτιού CARREFOUR».



Συγκεκριμένα πρόκειται για:


1) επιδόρπιο γιαουρτιού με μπισκότο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232088) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
2) επιδόρπιο γιαουρτιού με ροδάκινο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232057) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
3) επιδόρπιο γιαουρτιού με λεμόνι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232071) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
4) επιδόρπιο γιαουρτιού με κεράσι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232064) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
5) επιδόρπιο γιαουρτιού με φράουλα, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232040) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν. Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., Γιάννης Μίχας, τόνισε σε δηλώσεις του: «Η προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της παραγωγής και διάθεσης ασφαλών τροφίμων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στρατηγικό στόχο του ΕΦΕΤ, γεγονός που θα πρέπει να γίνει κατανοητό από οποιαδήποτε επιχείρηση, πολυεθνική, εγχώρια, μικρή ή μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι του Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζονται με περισσότερη ένταση και λαμβάνοντας υπ' όψιν την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε διατροφική».
Πηγη::http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-epidorpion-giaourtiou-tis-carefour

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ:


 

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών: Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432 όρ. 5ος τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka@inka.gr - http://www.inka.gr                                         42 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ




ΙΝΚΑ – ΔΤ 350 07.05.12
ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΤΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΔΕΗ, ΔΙΟΔΙΑ, «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΤΕΛΗ…
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Το ΙΝΚΑ δεν συμμετέχει ούτε επεμβαίνει στις κομματικές διεργασίες, όμως είναι υποχρεωμένο να αναλύσει το κοινωνικό μήνυμα των εκλογών και να το κοινοποιήσει.
Δύο χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογές ο μέσος έλληνας καταναλωτής (τελικά ο λαός) έζησε ένα εφιάλτη που μόνο με κατοχή μπορεί να συγκριθεί. Από κάθε μορφής προεκλογικές υποσχέσεις για καλύτερο μέλλον η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Βουλή με μπροστάρη την πλειοψηφία, με διάφορες προφάσεις εκτέλεσε μια ασύλληπτη πολιτική κυβίστηση η αλλιώς «κωλοτούμπα» και μετατράπηκε σε βιομηχανία νόμων και πράξεων σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.
Κάθε μέρα -χωρίς καμία εξαίρεση- παρήγαγαν και ένα μέτρο σε βάρος μιας κοινωνικής ομάδας, το μέτρο συμπληρώνονταν από διασυρμό και συκοφάντηση. Όλοι ανεξαιρέτως, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, Έλληνες επιχειρηματίες, συνολικά η Μεσαία Τάξη και τα φτωχότερα στρώματα χαρακτηρίστηκαν: Λαμόγια, φοροφυγάδες, κοπρίτες, μη παραγωγικοί, διεφθαρμένοι κτλ. Στο απυρόβλητο των μέτρων και κάθε κριτικής έμειναν μόνο κάποιες ξένες, πολυεθνικές επιχειρήσεις και… εργολάβοι.
Τα άδικά μέτρα οδήγησαν σε βίαιη φτωχοποίηση το σύνολο του λαού, σε απελπιστική θέση τον Μέσο Έλληνα Καταναλωτή και σε καταστροφή της Πραγματικής Οικονομίας.
ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
Ο λαός στις Δημοκρατίες εκλέγει Βουλή και Κυβέρνηση για το επίπεδο της ζωής του και όχι κασετόφωνα να επαναλαμβάνουν περί «μονόδρομων», «αγορών», «χρέους», να παριστάνουν ότι κυβερνούν και να ομολογούν ότι δεν μπορούν να παραβούν «άνωθεν εντολές».
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑΖΕΙ: ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ… ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 Το ΙΝΚΑ θα συνεχίσει τον κοινωνικό αγώνα προκειμένου να ανακληθούν όλα τα μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος του καταναλωτή στην Μαύρη Διετία, να μην περάσουν παρόμοια και να δικαστούν και να καταδικαστούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας της χώρας μας. Αναμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στις προσφυγές μας, για το ΦΟΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ «πράσινα τέλη», τα «Διόδια» το χαράτσι της ΔΕΗ και θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες για να διαγράψει ό,τι μέτρο πάρθηκε σε βάρος της ασφάλειας και της περιουσίας των Ελλήνων καταναλωτών.
Ζητούμε ένα για όλα:
Οι υπεύθυνοι της βύθισης της χώρας να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.