Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μοίρασαν σταφίδες με απαγορευμένο φυτοφάρμακο στα παιδιά του δημοτικού!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ !!!Δελτίο Τύπου ΙΝΚΑ (ν. ΙΝΚΑ) για τις Σταφίδες με τα τοξικά στα σχολεία

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ!
Υπολείμματα απαγορευμένου φυτοφαρμάκου εντοπίστηκαν σε αποξηραμένη σταφίδα που μοιράστηκε στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτείται με 2.221.083 ευρώ (τα μισά κονδύλια προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό) για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων από μαθητές. Αν και οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι…. άμεσα τοξικές για τους μικρούς μαθητές, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και την προέλευση του προϊόντος….
περισσότερα εδώ http://egolpio.wordpress.com/2011/06/06/stafides
Βρισκόμαστε πλέον σε απόγνωση, με τις συμπεριφορές αυτών που έχουν ταχθεί να περιφρουρούν την υγεία μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Κάποιοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευθύνης και μας εξωθούν να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με ανορθόδοξους τρόπους.
Χρόνια τώρα το ΙΝΚΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Χρόνια τώρα η εγκληματική ανευθυνότητα κάποιων δεν έχει όρια.
Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις κλείνουν το μάτι στην εγκληματική κερδοσκοπία και την αφήνουν ασύδοτη, ανέλεγκτη, σε ασυλία.
Επιβεβαιώθηκε πως μοίρασαν στα σχολεία σταφίδες με απαγορευμένες τοξικές ουσίες !!!.
Πριν από μήνες η Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για παράνομα σκευάσματα και προϊόντα.
Θεωρούσαμε ότι δεν θα τολμήσουν κάποιοι. Δυστυχώς κάποιοι αδίστακτοι έμποροι είχαν αποθέματα απαγορευμένων φαρμάκων, Χωρίς καμία ευθύνη και εγκληματικά τα πούλησαν στους κατά τεκμήριο ανεκπαίδευτους αγρότες μας.
Τελικά όλοι επιβεβαιώνονται σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος των παιδιών μας.
Ο ΕΦΕΤ ή το Γ.Χ.Κ. γιατί δεν έλεγξε από πριν τις σταφίδες που θα μοιράζονταν στα σχολεία ;
Η ελληνική σταφίδα, η καλύτερη του πλανήτη υπό διωγμόν. Η εντολή της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων είναι να σταματήσει η παραγωγή !!!.
Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι : Οταν έχεις ένα προϊόν που είναι το καλύτερο του πλανήτη δεν το καταστρέφεις. Το ενισχύεις, το ελέγχεις, το κάνεις ακόμα καλύτερο.
Ορίζεις την διαδικασία παραγωγής, ώστε να προστατεύεις τον παραγωγό, τον καταναλωτή και την ποιότητα του προϊόντος ((πάγιο αίτημά μας η θέσπιση εθνικών προτύπων ποιότητας).
Προστατεύεις τον παραγωγό ορίζοντας ελάχιστη επιτρεπτή τιμή πώλησης, που να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής και να του επιτρέπει να ζήσει. Κάτω από την τιμή αυτή η πώληση στον μεσάζοντα είναι άκυρη ως αισχροκερδής.
Προστατεύεις και την τσέπη του καταναλωτή, ορίζοντας ως μη αισχροκερδή ανώτερη επιτρεπτή τιμή πώλησης, την τιμή παραγωγού + ένα θεμιτό ποσοστό.
Ο τόπος γέμισε μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται παραγωγούς και καταναλωτές και εν τέλει καταστρέφουν το προϊόν και την χώρα μας.
Δίνεις ώθηση στο προϊόν θεσπίζοντας διαγωνισμούς πολιτών και ειδικών για την δημιουργία νέων συνταγών.
Επενδύεις με γνώση πάνω στο προϊόν και τις θεραπευτικές ή θρεπτικές του αξίες και ιδιότητες. Οι έρευνες γίνονται δωρεάν από τα πανεπιστήμια.
Διασφαλίζεις με τους πιο πάνω τρόπους την διαδικασία με μη κοστοβόρες ουσιαστικές λύσεις, τις οποίες από πολλού έχουμε προτείνει.
Θωρακίζεις και συνειδητοποιείς την κοινωνία για τα δικαιώματά της και τις παραγωγικές προτεραιότητες, ώστε να έχεις πραγματική οικονομία (εφεύραμε τον όρο το 2008) .
Δυστυχώς ανάμεσα στα τόσα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τις κατά την γνώμη της “τομές”, οι πιο πάνω ουσιαστικές τομές που θα προστατεύσουν την κοινωνία, τους πολίτες, τον λαό, ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ τα μέτρα που θωρακίζουν την κοινωνία και δημιουργούν συνθήκες, όρους και κουλτούρα παραγωγής.
Δυστυχώς είναι παρόντα τα μέτρα προστασίας κάθε κερδοσκόπου και έννοιας κερδοσκοπίας.
Δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.


http://hellenicspace.wordpress.com
http://hellenicspace.wordpress.com/2011/06/07

Σταφίδες με φυτοφάρμακο στα σχολεία

Σταφίδες με φυτοφάρμακο στα σχολεία: "– Απεστάλη με Google Toolbar"

in.gr - «Καθαρά» από το βακτήριο Ε.coli τα πρώτα δείγματα από φύτρες φασολιών - Υγεία - Ειδήσεις - Πολιτική Υγείας

in.gr - «Καθαρά» από το βακτήριο Ε.coli τα πρώτα δείγματα από φύτρες φασολιών - Υγεία - Ειδήσεις - Πολιτική Υγείας: "– Απεστάλη με Google Toolbar"