Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αρπαχτή Στη Τσέπη Των Καταναλωτών!



Επίθεση του “Υπουργείου Μεγάλων Εταιριών” στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών!

bioagores_AthinasΘεωρούν εμπόριο την διάθεση των αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές!
Εισέβαλαν ακόμη και σε κοινωνικούς χώρους απαιτώντας άδεια για την παρουσία των παραγωγών!

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ έδωσε το “Υπουργείο Μεγάλων Εταιριών” (παλιότερα το λέγανε υπουργείο εμπορίου) στους «κροίσους» των παραγωγών γιατί ξέφυγαν από το «σύστημα» του εμπορίου και ανταγωνίζονται τα μεγάλα καταστήματα!

Δεν είναι δυνατόν οι τιμές στις αγορές βιοκαλλιεργητών να είναι μικρότερες από αυτές των μεγαλοκαταστημάτων (στα ελληνικά αλυσίδες super markets).

Δεν είναι δυνατόν ο παραγωγός να έρχεται σε απ’ ευθείας επαφή με τους καταναλωτές κερδίζοντας ταυτόχρονα και αυτός και ο καταναλωτής!

Δεν είναι δυνατόν ο καταναλωτής να παίρνει φρέσκα βιολογικά προϊόντα και να διαλέγει τοπικές ποικιλίες έξω από τον παγκοσμιοποιημένο διατροφικό κώδικα (Codex Alimentarius)!

Δεν είναι δυνατόν οι παραγωγοί να οργανώνουν οι ίδιοι τις αγορές τους, να προστατεύουν τους καταναλωτές από τους απατεώνες και να μπορούν να υπάρχουν μέσα στο σύστημα της απάτης και της αισχροκέρδειας!

Εκστρατεία διάσωσης του κερδοσκοπικού συστήματος των παγκόσμιων εταιριών και των μεγαλοκαταστημάτων, ξεκίνησε το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ)

bioagores_AthinasΕδώ και μερικές εβδομάδες η διεύθυνση εμπορίου ξεκίνησε πραγματική εκστρατεία για το ανέβασμα των τιμών των βιολογικών προϊόντων στις υπαίθριες αγορές βιοκαλλιεργητών. Επιβάλλοντας με πρόστιμα στους βιοκαλλιεργητές την είσπραξη χαρατσιού από τους βιοκαταναλωτές! Το αποκορύφωμα ήταν το περασμένο Σάββατο, όπου συνεργεία του εμπορίου εισέβαλαν στην υπο-κατάληψη αγορά της Κυψέλης απαιτώντας άδειες για την παρουσία των παραγωγών και ταμειακές μηχανές για το ΦΠΑ, που οι παραγωγοί πρέπει να εισπράττουν από τους καταναλωτές!

Οι αγρότες ήταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, γιατί σαν παραγωγοί πλήρωναν ΦΠΑ για την αγορά των εισροών τους αλλά δεν εισέπρατταν. Το κράτος τους επέστρεφε το 50% του ΦΠΑ των εισροών τους. Η κυβέρνηση της τρόικας αποφάσισε να μετατρέψει τους παραγωγούς σε εμπόρους, υποχρεώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο να εισπράττουν ΦΠΑ από τους καταναλωτές και το περίσσευμα να το αποδίδουν στο κράτος. Ταυτόχρονα αυξήσανε πολύ περισσότερο το χαράτσωμα των καταναλωτών γιατί για να γίνει αυτό ο παραγωγός χρειάζεται ταμειακή μηχανή, λογιστή σε μηνιαία βάση κ.λπ. Έτσι η επιβάρυνση στα προϊόντα υπερβαίνει το 20%! (Με τον σημερινό ΦΠΑ του 13%). Αν υπολογίσουμε ότι η διεύθυνση εμπορίου θέλει και έξοδα για άδειες, τότε το χαράτσι στους καταναλωτές θα υπερβεί το 25%!

Δεν θα ανεχτούμε άλλη αρπαχτή στα πενιχρά μας εισοδήματα

Δεν έχουμε πια άλλη επιλογή:

* Η ανατροπή όλων αυτών που μας καταστρέφουν και μας στερούν την ελπίδα μας για μια καλύτερη ζωή είναι μονόδρομος.

* Ας στραφούμε στην ΟΙΚΟ-αυτάρκεια και την ανταλλαγή αγαθών. Το θηρίο χωρίς το δικό μας καρπό θα συρρικνωθεί!

Οι αγορές ΒΙΟκαλλιεργητών ΔΕΝ θα κλείσουν!
Θα τις στηρίξουμε εμείς οι ΒΙΟκαταναλωτές!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΑΑΝ και την κυβέρνηση να ακυρώσουν τα πρόστιμα και τα χαράτσια που επέβαλαν στους παραγωγούς.

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2012

Το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ







Ανακοίνωση του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής



ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ!



Αγαπητοί καταναλωτές και συνάδελφοι βιοκαλλιεργητές

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!
ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Γεωργίας και Οικονομικών, παρακάμπτοντας το νόμο για τον αγρότη, μας αναγκάζουν να κάνουμε έναρξη επαγγέλματος ως έμποροι/επιτηδευματίες. Δηλαδή να αποκτήσουμε ταμειακή μηχανή και να επιβάλουμε 13% ΦΠΑ στον καταναλωτή, ήτοι να έχουμε διπλή φορολόγηση και ως παραγωγοί και ως έμποροι με το εξής παρανοϊκό σύστημα: πουλώντας ο εαυτός μας παραγωγός τα προϊόντα μας στον εαυτό μας έμπορο.

Αυτές οι υπουργικές αποφάσεις είναι παράνομες, παράλογες και ανήθικες, διότι ο νόμος για το επάγγελμά μας είναι σαφής και το δικαίωμα των αγροτών στη λιανική πώληση ξεκάθαρο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ;

Νόμος 3874/2010, Άρθρο 2 - Ορισμοί - Δικαίωμα εγγραφής…

α. Επαγγελματίας Αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο…εφόσον…:

αα) Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης….όπου

δ)….Στις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται εκτός από την παραγωγή των προϊόντων και η αποθήκευση, τυποποίηση, συσκευασία και η εν γένει τοποθέτηση μέχρι και του σταδίου της χονδρικής και λιανικής πώλησης αποκλειστικά των προϊόντων που παράγει η ίδια η αγροτική εκμετάλλευση, καθώς και η πρώτη χωρική ή οικοτεχνική μεταποίησή τους…

Οι αποφάσεις που ορίζουν ότι αγρότες είμαστε μόνο μέχρι τον χονδρέμπορο δεν θα περάσουν!

Η πολιτική που θέλει να πάμε στα σπίτια μας και να αφανίσει τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική γεωργία δεν θα περάσει!

Η πολιτική που θέλει τους καταναλωτές στο έλεος των πολυεθνικών και των super market δεν θα περάσει!

Η πολιτική που αυξάνει τις τιμές στην χειρότερη στιγμή της κρίσης δεν θα περάσει!

Έμποροι ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε!

Στήριξε τους έλληνες παραγωγούς!

ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ!
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Αθήνα, 16-1-2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ




http://www.biozo.gr/node/604