Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σκέφτονται αγωγές κατά πολιτικών προσώπων οι ασφαλισμένοι της Ασπίς

Το ενδεχόμενο να ασκήσουν αγωγή στους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, Γιώργου Αλογοσκούφη αλλά και στον σημερινό υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη εξετάζουν οι ασφαλισμένοι της «Ασπίς Πρόνοια», κάνοντας λόγο για «εγκληματική ανεπάρκεια», όπως ανέφερε ο σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου χαρακτήρισαν «κενό γράμμα» το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για το ζήτημα των εκατοντάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων ασφαλισμένων των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, ειδικά στην περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος ασφαλιστική εταιρεία.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος των ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, Νίκος Κεχαγιάογλου έκανε λόγο για πλήρη απάθεια και αναισθησία όλων των αρμοδίων και επίσης έκανε λόγο για «άθλια απόπειρα να φορτωθεί η ζημιά στους ασφαλισμένους». Ένα τέτοιο πρόβλημα όσο δεν λύνεται διογκώνεται, επισήμανε ο κ. Κεχαγιάογλου κάνοντας λόγο για εγκληματική ανεπάρκεια στον τομέα της εποπτείας του ασφαλιστικού συστήματος.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του συλλόγου των ζημιωθέντων, «ο συνεχόμενος εφησυχασμός της κυβέρνησης, η οποιαδήποτε απουσία πρωτοβουλίας που να προωθεί την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος, οδηγεί σε αναπόφευκτη προσφυγή σε κάθε νόμιμο μέσο διεκδίκησης των περιουσιών που διακυβεύονται».
  Πηγη :http://www.nextdeal.gr
Διάδωσε το