Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Cosmo.gr - Μαθήματα διατροφής στο email σας!

Cosmo.gr - Μαθήματα διατροφής στο email σας!:



Σειρά μαθημάτων με θέματα διατροφής και μεταβολισμού έρχονται για πρώτη φορά στο mail μας μέσα από το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Επιστημόνων Υγείας.


Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στα… διαδικτυακά θρανία, το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει 12 μαθήματα, ξεκινά το Σάββατο (10/4) και ολοκληρώνεται στις 26 Ιουνίου 2010.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του, αποσκοπεί στη σύγχρονη, απλή, αλλά επιστημονικά πλήρη και τεκμηριωμένη προσέγγιση θεμάτων μεταβολισμού και διατροφής των φυσιολογικών ατόμων.

Αντικείμενο του πρώτου μαθήματος θα αποτελέσουν η ενέργεια των τροφίμων, τα θρεπτικά συστατικά, οι θερμίδες και άλλες μονάδες μέτρησης, τα λίπη τα Ω3 και Ω6λιπαρά οξέα, η χοληστερίνη και άλλες στερόλες καθώς και τα trans λιπαρά.

Στα μαθήματα της δεύτερης εβδομάδες περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες, τις διαιτητικές ίνες, τα ανόργανα άλατα, τα ιχνοστοιχεία, τις βιταμίνες, το νερό και το οινόπνευμα, ενώ το μάθημα της τρίτης εβδομάδας είναι αφιερωμένο στον μεταβολισμό και τους παράγοντες που τον επηρεάζουν.

Τα θέματα που θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, τις επόμενες εβδομάδες, , θέματα αφορούν στη λιπομέτρηση, τα πρόσθετα των τροφίμων, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα βιολογικά τρόφιμα, τα συμπληρώματα διατροφής, τη διατροφή του φυσιολογικού ενήλικα, τη χορτοφαγία, τη μεσογειακή δίαιτα, τις διατροφικές ανάγκες κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, τη διατροφή παιδιών και εφήβων, τη διατροφή στην τρίτη ηλικία, την παχυσαρκία (αίτια και θεραπεία), τις διαταραχές της όρεξης (ανορεξία, βουλιμία, επεισοδιακή πολυφαγία αίτια και θεραπεία) και διαιτολόγιααπώλειας και διατήρησης σωματικού βάρους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γιατρούς, διαιτολόγους, γυμναστές, αισθητικούς και γενικά όλους τους επιστήμονες υγείας, μπορεί όμως να το παρακολουθήσει και οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ενασχόλησης.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν κάθε Σάββατο, επί 12 εβδομάδες, σε συνημμένο αρχείο Microsoft Word στο email τους, ένα μάθημα και ένα φύλλο με ερωτήσεις επί του μαθήματος, το οποίο θα πρέπει να επιστρέφουν συμπληρωμένο.

Με τον ίδιο τρόπο, οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους, οι οποίες μαζί με τις απαντήσεις θα κοινοποιούνται σε όλους τους συμμετέχοντες. Έτσι, δημιουργείται μια εικονική αίθουσα διδασκαλίας, χωρίς τον περιορισμό της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε καθορισμένο τόπο ή χρόνο για τους εκπαιδευόμενους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα αποσταλεί δωρεάν στους συμμετέχοντες ένα βιβλίο και ένα CD-ROM με τα μαθήματα, τα απαντημένα φύλλα ερωτήσεων και σχολιασμένη βιβλιογραφία. Σε όσους παρακολουθήσουν τα μαθήματα και απαντήσουν σε τουλάχιστον 10 από τα 12 απλά τεστ πολλαπλών απαντήσεων θα απονεμηθούν πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης. Πληροφορίες για τα μαθήματα παρέχονται από την Πανελλήνια Ένωση Επιστημόνων Υγείας, στο τηλέφωνο 210 5018913 ή στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση www.asda.gr/peey."

Cosmo.gr - Εσείς.. πόσο εθισμένοι είστε στην καφεΐνη ;

Cosmo.gr - Εσείς.. πόσο εθισμένοι είστε στην καφεΐνη ;