Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΤΟ 68% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 6ΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ .


Ανέλπιστη ανακούφιση η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για μια εξαμελή οικογένεια η, το οποίο διέγραψε το 68% του χρέους της προς τις τράπεζες. Η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά προσέφυγε τον Δεκέμβριο του 2010 στο...
Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.). Είχαν οικογενειακό εισόδημα 1.233 ευρώ το μήνα και όφειλαν 231.900 ευρώ, σε οκτώ τράπεζες.
Το χρέος προερχόταν από στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνέταξε σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών και το απέστειλε στις τράπεζες. Δυστυχώς, οι τράπεζες δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο και έτσι, το ζευγάρι, το Φεβρουάριο του 2011, κατέθεσε αίτηση, στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2012 , εκδικάστηκε η υπόθεση, και πριν λίγες μέρες, εκδόθηκε η παρακάτω απόφαση:...
...«ΡΥΘΜΙΖΕΙ τα χρέη των αιτούντων με μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές τους επί μία τετραετία, οι οποίες θα καταβάλλονται εντός του πρώτου τριημέρου κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα μετά την κοινοποίηση προς αυτούς της απόφασης, συνολικού ποσού τετρακοσίων (400) ευρώ, επιμεριζόμενο συμμετρικά στις πιστώτριες τράπεζες.
ΕΞΑΙΡΕΙ της εκποίησης την κατοικία των αιτούντων, δηλαδή μία ισόγεια μονοκατοικία συνολικού εμβαδού 140 τ.μ. με μία ισόγεια αποθήκη 26 τ.μ., που έχουν κτιστεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 429 τ.μ..
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στους αιτούντες να καταβάλλουν, για τη διάσωση της κατοικίας τους, στην ενέγγυο πιστώτρια και στους υπόλοιπους πιστωτές των οποίων οι απαιτήσεις παρουσιάζουν υπόλοιπο μετά από τις καταβολές επί τετραετία, το συνολικό ποσό των 55.250 ευρώ.
Η καταβολή των παραπάνω δόσεων θα ξεκινήσει την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα τέσσερα χρόνια μετά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, θα γίνεται εντός του πρώτου πενταημέρου εκάστου μηνός και η δόση που αφορά την ασφαλισμένη απαίτηση θα γίνει χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο, που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
ΠΗΓΗ : http://fimotro.blogspot.com/2012/06/68-6.html?spref=bl