Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011



Για όγδοη χρονιά εορτάζεται, την 8η Φεβρουαρίου, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε 70 χώρες και σε πέντε ηπείρους, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν. Κορέα.
Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.
Φέτος, οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εστιάζουν στις εικονικές ζωές. Στη σημερινή εποχή, μικροί και μεγάλοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες  που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως την κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, με το σύνθημα «Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι! Προστάτευσε τη ζωή σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων» ο φετινός εορτασμός προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους, και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την εικονική εμπειρία.
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 160 πρεσβευτών πανελλαδικά (σχολείων, οργανισμών, εταιριών και ιδιωτών), η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με πλειάδα εκδηλώσεων, workshops και δρώμενων, πολλαπλασιάζοντας έτσι το μήνυμα της σημασίας της προστασίας της ιδιωτικής μας ζωής στους εικονικούς κόσμους και της αντιμετώπισης του Διαδικτύου ως πολύτιμου εργαλείου, και όχι (μόνο) ως παιχνιδιού.
H κεντρική εκδήλωση για τον εθνικό εορτασμό συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β'Α Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και ώρες 12:00 - 14:00 στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υπουργός Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν τα στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών που έγιναν την περίοδο 2010 προς τη Safeline, την Ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου και παράνομης συμπεριφοράς. Επίσης, θα παρουσιαστούν  για πρώτη φορά τα αναλυτικά στατιστικά δεδομένα από την 17μηνη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, και τα οποία καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη των Ελλήνων για πρόληψη σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου.
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι εθνικοί νικητές του Α'Α Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά - Best Children'Αs Online Content European Award 2011», με διοργανωτές στην Ελλάδα τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει φυσικά και το Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πηγή : http://news.pathfinder.gr/scitech/685449.html

Zήτησαν τη γνώμη των δικηγόρων για τη μη πληρωμή εισιτηρίων

Η ανοιχτή συνέλευση του κινήματος «ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», καθώς και οι συλλογικότητες και τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτήν, ζήτησε από τα μέλη της κίνησης «ΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», να εκφράσει...
 

- Πηγή: Zougla