Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Δανειολήπτες προσοχή!


Δανειολήπτες προσοχή!


Τους υπερχρεωμένους πολίτες έβαλαν στο «στόχαστρο» κυκλώματα απατεώνων, όπως καταγγέλλει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε τηλεφωνήματα που γίνονται από επιτήδειους οι οποίοι υπόσχονται «τακτοποίηση» των οφειλών τους έναντι αμοιβής.

Όπως λοιπόν αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου κύκλωμα αετονύχηδων – απατεώνων, με έδρα την Αθήνα, έχοντας λίστες ονομάτων και τηλεφώνων δανειοληπτών, πιθανόν από χέρια επίορκων τραπεζικών υπαλλήλων, στήνουν παγίδες τηλεφωνικής εξαπάτησης.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό, για τηλεφωνήματα που θα δεχτούν από εκπροσώπους οργανωμένου κυκλώματος, που παρουσιάζονται ως δήθεν «καταναλωτικές οργανώσεις» και υπόσχονται βοήθεια με την «ελπίδα» διαγραφής χρεών και διευθέτησης τραπεζικών δανείων.

Η μεθόδευση της διαδικασίας εξαπάτησης επιτυγχάνεται με την απαίτηση ταχυδρόμησης χρηματικού ποσού, καθόλου ευκαταφρόνητου, στον ίδιο φάκελο μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, προφασιζόμενοι την διεκπεραίωση του χρέους .

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης επισημαίνει ότι, τέτοια πιθανά τηλεφωνήματα, έχουν μοναδικό και απώτερο σκοπό την εξαπάτηση των καταναλωτών με την υπεξαίρεση του ζητούμενου χρηματικού ποσού από τις τσέπες των πολιτών στα χέρια των επιτήδειων, πληρώνοντας ακριβά την τηλεφωνική «ελπίδα».

Οι καταγγελίες που καταφθάνουν καθημερινά, διαβιβάζονται στις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες του κράτους, επιδιώκοντας την εξάρθρωση τέτοιων κυκλωμάτων.

Δείτε σχετική καταγγελία:



Πηγή: flashnews.gr
http://www.zougla.gr/market/article/danioliptes-prosoxi#.UgPWkraUtNo.blogger