Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ για φoιτητές.!!!


taxalia.blogspot

Καλό νέο! Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ για φοιτητές

Μετά από σύμβαση που υπέγραψε το Υπουργείο Παιδείας με την Ομοσπονδία των 61 ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας, φοιτητές που ταξιδεύουν από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο σπουδών τους και αντίστροφα, θα πληρώνουν πλέον "μισό" εισιτήριο.
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
Εκπτώσεις σε φοιτητικά εισιτήρια από 13-5-2013
Μετά από πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Υ.Σ. υπεγράφη πιλοτικά, σύμβαση μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Παιδείας, για την αποζημίωση των φοιτητικών εισιτηρίων.
Σε ότι αφορά την ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. θα ισχύουν τα εξής:
1) Εντάσσονται στην ζώνη έκπτωσης 50% (από 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα) οι φοιτητές που κινούνται από/προς τον τόπο σπουδών προς/από τον τόπο κατοικίας τους, όπως αυτοί αναγράφονται στην ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ με την απαραίτητη ένδειξη ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ (όπως υπόδειγμα). Έκπτωσης δικαιούνται μόνον οι κάτοχοι ηλεκτρονικής ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ η οποία φέρει την ένδειξη "ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ" κάτω από τις λέξεις "ACADEMIC ID". Συνεπώς, έκπτωση 50% δικαιούνται οι φοιτητές στων οποίων την Α.Τ. αναγράφεται ΕΔΡΑ ΣΧΟΛΗΣ: ΑΘΗΝΑ και ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή το αντίστροφοΕΔΡΑ ΣΧΟΛΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΘΗΝΑ . Ως "Αθήνα" και "Θεσσαλονίκη", λαμβάνεται ολόκληρος ο πρώην νομός Θεσσαλονίκης και Αττικής και νυν Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και Αττικής. Δεδομένου ότι η συμβατική τιμή εισιτηρίου είναι 42 ευρώ, η τιμή του εισιτηρίου με έκπτωση 50% είναι 21 ευρώ για απλή μετάβαση και 42 με επιστροφή.
2) Έκπτωση 25% δικαιούνται οι υπόλοιποι φοιτητές, που ταξιδεύουν με λεωφορεία της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. από/προς ΑΘΗΝΑ, εφόσον ως ΕΔΡΑ ΣΧΟΛΗΣ αναγράφεται στην ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, πόλη εκτός ΑΤΤΙΚΗΣ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ή ως ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ αναγράφεται πόλη εκτός ΑΤΤΙΚΗΣ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Για παράδειγμα, φοιτητής που σπουδάζει στην Πάτρα, δικαιούται έκπτωσης 25%. Φοιτητής που σπουδάζει στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αλλά στην ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ αναγράφεται τόπος κατοικίας ΧΑΝΙΑ, δικαιούται έκπτωσης 25%. Σήμερα το εισιτήριο με έκπτωση 25% τιμάται από την ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30 ευρώ για απλή μετάβαση και 45 με επιστροφή (ως ειδική εθελοντική προσφορά).
ΣΥΝΟΨΗ: Φοιτητές που κατέχουν ακαδημαϊκή ταυτότητα στην οποία αναγράφεται ΕΔΡΑ ΣΧΟΛΗΣ: ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, πληρώνουν 21 ευρώ απλή μετάβαση, 42 ευρώ με επιστροφή.
Φοιτητές που κατέχουν ακαδημαϊκή ταυτότητα στην οποία αναγράφεται ΕΔΡΑ ΣΧΟΛΗΣ: ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αλλά ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ άλλη πόλη ή ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αλλά ΕΔΡΑ ΣΧΟΛΗΣ άλλη πόλη, πληρώνουν 30 ευρώ για απλή μετάβαση και 45 με επιστροφή.
Ακολουθεί η εγκύκλιος της Π.Ο.Α.Υ.Σ. και υπόδειγμα ισχύουσας ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ


Πηγή:http://taxalia.blogspot.com/2013/05/50.html?spref=bl