Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Προσοχή στο μαύρισμα


Πολλοί από μας ετοιμάζονται να φύγουν για ξέγνοιαστες ηλιόλουστες διακοπές. Κανείς μας όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι η έκθεση στον ήλιο, ακόμα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.
Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ εφιστά την προσοχή των πολιτών στην ανάγκη να προστατεύονται από τη βλαβερή ακτινοβολία UV-A και UV-B. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναζητούν στα αντηλιακά προϊόντα τη νέα ετικέτα με τα γράμματα UVA μέσα σε κύκλο, η οποία δηλώνει ότι το προϊόν προστατεύει και από τα δύο είδη ακτινοβολίας..-
Τώρα που έχει αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος διακοπών όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τη σημασία που έχει η καλή προστασία από τον ήλιο.
Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές;
Το αντηλιακό είναι ένα μόνο από τα πολλά μέτρα που πρέπει να λαμβάνετε για την προστασία σας από τον ήλιο. Άλλα μέτρα είναι:
  • Να αποφεύγετε την η υπερβολική έκθεση στον ήλιο τις ώρες έντονης ακτινοβολίας, κατά κανόνα μεταξύ 11 πμ και 3 μμ
  • Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε τον ήλιο, φροντίστε να είστε καλυμμένοι, δηλαδή να φοράτε καπέλο, μπλουζάκι και γυαλιά ηλίου.
  • Να αποφεύγετε την άμεση έκθεση των μωρών και των μικρών παιδιών στον ήλιο
  • Βάζετε αντηλιακό σε επαρκή ποσότητα. Η σωστή χρήση του αντηλιακού είναι εξίσου σημαντική με τη σωστή επιλογή του προϊόντος. Για να έχετε τον δείκτη προστασίας που αναγράφεται στο προϊόν σας, πρέπει να χρησιμοποιείτε ποσότητα 2mg/cm², που σημαίνει 36 γραμμάρια (6 γεμάτες μικρές κουταλιές) αντηλιακού για το σώμα ενός ενήλικα. Συνήθως οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τη μισή από αυτή την ποσότητα. Η επάλειψη με αντηλιακό πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά το κολύμπι για να διατηρηθεί η προστασία..
    .



    Ισχυρισμοί, για πλήρη προστασία ενηλίκων, μωρών και μικρών παιδιών, δε λένε την αλήθεια. Αντίθετα, όλα τα αντηλιακά πρέπει να φέρουν προειδοποιητική σήμανση ότι δεν παρέχουν 100% προστασία.

  • Χρησιμοποιείτε αντηλιακά για την προστασία σας από την ακτινοβολία UVB και UVA

Περισσότερες πληροφορίες ΙΝΣΤΙΤΓΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑς ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, τηλ.2651065178, e.mail:inpka.hp@gmail.com.και www..inpka.blogspot.com