Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για υπόθεση διαγραφής χρεών


Προς αποκατάσταση της αλήθειας o Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας δημοσίευσε εχθές σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση διαγραφής χρεών άνεργης δανειολήπτριας.

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας  για υπόθεση διαγραφής χρεών
Με ιδιαίτερη ευαισθησία και τη δέουσα υπευθυνότητα αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας το θέμα άνεργης δανειολήπτριας της οποίας σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα διεγράφη το 100% του χρέους της προς τις τράπεζες, από το τοπικό Ειρηνοδικείο.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας o ΔΣΛ δημοσίευσε εχθές και σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Θεωρώντας θεσμικό μας καθήκον να συνεχίσουμε, όπως εμπράκτως έχουμε αποδείξει, να προσεγγίζουμε με τη δέουσα υπευθυνότητα το ευαίσθητο ζήτημα των «υπερχρεωμένων» πολιτών, οφείλουμε, προς αποκατάσταση της αληθείας, να διευκρινίσουμε τα εξής :
Η συγκεκριμένη «είδηση», με τον τρόπο που είδε το φως της δημοσιότητας, ουδεμία σχέση έχει με το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης στην οποία αναφέρεται, καθώς ουδόλως τούτη διέγραψε τα χρέη της αιτούσας, παρά μόνον ανέβαλε την κρίση της, ορίζοντας νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών της.
Για του λόγου δε το αληθές παραπέμπουμε ευθέως τόσο στο σκεπτικό όσο και στο διατακτικό της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασής, σύμφωνα με τα οποία:
« … απεδείχθη ότι η αιτούσα έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών … πλην όμως λόγω του ότι η παραπάνω δυσμενής οικονομική κατάσταση της αιτούσας κρίνεται ως προσωρινή … πρέπει για το λόγο αυτό το Δικαστήριο να αναβάλει την έκδοση απόφασης και να ορίσει νέα δικάσιμο, όχι νωρίτερα από πέντε μήνες, για επαναπροσδιορισμό …».
«Για τους λόγους αυτούς … Αναβάλει την έκδοση απόφασης και Ορίζει νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών της αιτούσας … »

Σχετικά άρθρα:


ΠΗΓΗ : http://www.lawnet.gr/news/parembasi-tou-dikigorikou-sullogou-larisas-gia-upo8esi-diagrafis-xreon-24630.html

Πλαφόν στα καύσιμα από 15 Οκτωβρίου




Πλαφόν για όλους τους τύπους καυσίμων σε όλη τη χώρα θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η απόφαση ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο.
Η ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης στην Αττική ορίζεται στο 1,643 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στο 1,627 ευρώ. Αναλυτικά οι ανώτατες τιμές ανά περιοχή δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

«Έχουμε κατ' επανάληψη προειδοποιήσει, αλλά και αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στα καύσιμα. Σήμερα σε ορισμένα πρατήρια εντοπίστηκαν τέτοια φαινόμενα», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σ. Ξυνίδης και πρόσθεσε:
«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιβάλλεται ανώτατη τιμή καταναλωτή για κάθε τύπο καυσίμου, σε όλη τη χώρα, στη μέση τιμή ανά νομό της χθεσινής ημέρας, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς. Η απόφαση ισχύει από 15/10/2011 και ώρα 00.01».
Καταλήγοντας ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι «στο πλαίσιο αυτό οι καταναλωτές , όταν διαπιστώσουν υψηλότερες τιμές από το πλαφόν να το καταγγείλουν στη γραμμή καταναλωτή 1520 και στον αριθμό fax 210-3815317 της Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου».

http://news.pathfinder.gr/finance/news/739593.html

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων (Γιαούρτι ΟΡΕΙΝΟ – Γιαούρτι από φρέσκο γάλα)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον Επίσημο Έλεγχο για την Παρουσία Μυκοτοξινών σε Τρόφιμα για το έτος 2011, και ύστερα από
εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνησηπροϊόντος γιαούρτι με την εμπορική επωνυμία «Γιαούρτι ΟΡΕΙΝΟ – Γιαούρτι από φρέσκο γάλα» μεαφλατοξίνη Μ1 σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Δημ. Καραγκιοζόπουλος», Βαλανίδα Ελασσόνας, Ν. Λάρισας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε, για προληπτικούς λόγους, από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση /
απόσυρση όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν παραχθεί από αυτή. Οι σχετικοί έλεγχοι
βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη στην κατοχή τους γαλακτοκομικά προϊόντα της επιχείρησης «Δημ. Καραγκιοζόπουλος, Βαλανίδα Ελασσόνας», να μην τα καταναλώσουν.

Ενδεικτική φωτογραφία, από γαλακτοκομικό προϊόν που παράγει η επιχείρηση «Δημ. Καραγκιοζόπουλος, Βαλανίδα Ελασσόνας», παρατίθεται παρακάτω
 

.