Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πλαφόν στα καύσιμα από 15 Οκτωβρίου




Πλαφόν για όλους τους τύπους καυσίμων σε όλη τη χώρα θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η απόφαση ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο.
Η ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης στην Αττική ορίζεται στο 1,643 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στο 1,627 ευρώ. Αναλυτικά οι ανώτατες τιμές ανά περιοχή δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

«Έχουμε κατ' επανάληψη προειδοποιήσει, αλλά και αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στα καύσιμα. Σήμερα σε ορισμένα πρατήρια εντοπίστηκαν τέτοια φαινόμενα», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σ. Ξυνίδης και πρόσθεσε:
«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιβάλλεται ανώτατη τιμή καταναλωτή για κάθε τύπο καυσίμου, σε όλη τη χώρα, στη μέση τιμή ανά νομό της χθεσινής ημέρας, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς. Η απόφαση ισχύει από 15/10/2011 και ώρα 00.01».
Καταλήγοντας ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι «στο πλαίσιο αυτό οι καταναλωτές , όταν διαπιστώσουν υψηλότερες τιμές από το πλαφόν να το καταγγείλουν στη γραμμή καταναλωτή 1520 και στον αριθμό fax 210-3815317 της Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου».

http://news.pathfinder.gr/finance/news/739593.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: