Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πάρτε όλα τα σχολικά βιβλία εδώ! (Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου).

Από εχθές ημέρα Πέμπτη μπορούν  να πάρουν  στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία της φετινής χρονιάς, όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται χωρίς να χρειασθεί να ψάξουν και να καταφύγουν σε πολυέξοδες λύσεις. 
Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του "Ψηφιακού Σχολείου" του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση: http:digitalschool.minedu.gov.gr, του υπουργείου, οι μαθητές μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους – και βεβαίως να τυπώσουν - το σύνολο των σχολικών εγχειριδίων, χωρίς πρόβλημα. 
Βήμα –βήμα ο μαθητής μπορεί να "ανοίξει" τα βιβλία και "φυλλομετρώντας" το περιεχόμενο να ξεκινήσει τη μελέτη των σχολικών βιβλίων, πριν ακόμα να χτυπήσει το κουδούνι. 
Επιπλέον, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα όλοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα έχουν ένα dvd στην τσάντα του, όπου θα εμπεριέχεται το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων που θα διδαχθούν, ενώ στους μαθητές του δημοτικού η διδασκαλία θα γίνεται με dvd που θα χειρίζεται ο δάσκαλος.

Ενημέρωση σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων αλλαντίασης στη Γαλλία



Σύντομη Περιγραφή:
Ενημέρωση σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων αλλαντίασης στη Γαλλία
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε τόσο από το Παγκόσμιο Δίκτυο για την Ασφάλεια Τροφίμων (INFOSAN) του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και από τις γαλλικές αρχές, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, σχετικά με την εμφάνιση οχτώ περιστατικών αλλαντίασης στη βόρειο και νότιο Γαλλία, στις 3 και 5 Σεπτεμβρίου 2011.

Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 09/09/2011

Συμβουλές για τη Νέα Σχολική Χρονιά.


                                     
                                                                         Ιωάννινα 8-9-2011

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Επιλογή φροντιστηρίων. Αφού  το εκπαιδευτικό σύστημα μας οδηγεί στα φροντιστήρια για διάφορα γνωστικά αντικείμενα, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους να κάνουν έρευνα αγοράς ζητώντας πληροφορίες για την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και των τιμών και να επιλέξουν αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες τους.
Όταν καταλήξουν σε κάποιο φροντιστήριο να συζητήσουν όλα τα θέματα που θα οδηγήσουν σε απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων και να λάβουν και γραπτώς τους όρους ώστε αν προκύψει οποιαδήποτε διαφωνία να μπορέσει αυτή να λυθεί. Μην ξεχνάτε να ζητάτε τις αποδείξεις.
Σύμφωνα δε με την υπ’ αριθ.7/2009 Αγορανομική Διάταξη αρθρο 78 παρ.2 :
Τα ιδιωτικά σχολεία γενικής και τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα κάθε είδους φροντιστήρια και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, είναι υποχρεωμένα να έχουν συνταγμένους τιμοκαταλόγους, που θα διατηρούν στο κατάστημά τους, τους οποίους θα θέτουν στην διάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και σπουδαστών, εφόσον οι τελευταίοι το ζητήσουν.



Στους τιμοκαταλόγους αυτούς θα αναγράφονται οι τιμές των πάσης φύσεως παρεχομένων υπηρεσιών (δίδακτρα, μεταφορικά, προαιρετικές υπηρεσίες κ.λ.π.) που ισχύουν για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Για πληροφορίες και παράπονα μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου στα τηλ: 2651065178 & 6946290582. -