Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Απαράδεκτες αυξήσεις στα διόδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Απαράδεκτες αυξήσεις στα διόδια
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η ανακοίνωση των νέων ληστρικών αυξήσεων στις τιμές των διοδίων. Και η οργή και αγανάκτηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι οδηγοί καλούνται να καταβάλλουν απίστευτα αυξημένα διόδια για δρόμους που ΘΑ κατασκευαστούν στο μέλλον, αν ποτέ κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που τα οδικά έργα έχουν παγώσει.

Εξάλλου, κανείς δε διασφαλίζει ότι τα οδικά δίκτυα θα έχουν την ποιότητα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται, παρ’ όλα αυτά οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι εδώ και χρόνια να προπληρώνουν ουσιαστικά το τίμημα. Είναι δε προκλητικό να καλείται ο διερχόμενος καταναλωτής να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο επικίνδυνους και θανατηφόρους δρόμους στην Ευρώπη.

Άλλωστε, διερωτάται κανείς, σε μία εποχή που τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί μέχρι και 50%, σε μία εποχή που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι ψάχνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες στην αγορά που θα συμβάλλουν στην μείωση των τιμών, πως είναι δυνατόν να σημειώνονται αυξήσεις στα διόδια, και μάλιστα ύψους 40 κα 50%; Έτσι θα καταπολεμηθεί η ακρίβεια; Έτσι θα εδραιωθεί το αίσθημα δικαίου στον πολίτη;

(Καταναλώθηκαν απίστευτες ώρες σε συνεννοήσεις μεταξύ υπουργών, σε αντεγκλήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, χύθηκε τόσο μελάνι και καταναλώθηκε τόσο χαρτί για το αν και πως θα γίνει μία «μεταρρύθμιση» που πιθανόν θα συμβάλει στην μείωση της τιμής του γάλακτος  κατά δέκα λεπτά το λίτρο. Και μας λένε τώρα ότι όσα δεκάλεπτα θα γλυτώσει  (αν και όταν…) ένας νοικοκύρης από το γάλα επί 82 ημέρες θα τα δώσει στην αύξηση των διοδίων κάποιας κατασκευαστικής, για ένα ταξίδι Αθήνα – Λαμία! )





Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και να υπερασπιστεί επιτέλους τα συμφέροντα των καταναλωτών και όχι των κατασκευαστικών εταιριών.
                                                                                                              

                                                  Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες :
Γραμματεία Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Τηλ. 211 8007041
e-mail:  info@pomek.gr

Ιστοσελίδα: www.pomek.gr