Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ανάκληση προϊόντων με αλλιεργιογόνες ουσίες

  Η Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε τόσο μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές όσο και από την ελληνική εταιρεία «AB Βασιλόπουλος ΑΕ», για τη διακίνηση τριών προϊόντων Delhaize, παραγωγής Ταϊλάνδης, τα οποία περιέχουν γλουτένη ή / και σόγια, αλλεργιογόνα συστατικά που δεν αναφέρονται στην επισήμανση της συσκευασίας.
   Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο προϊόντα ρυζομακάρονων (noodles) στιγμιαίας παρασκευής, με άρωμα γαρίδας, με τις εμπορικές επωνυμίες «Delhaize Bag Noodles, Shrimp flavor 60 γρ», barcode 5400111145143 και «Delhaize Cup Noodles, Shrimp flavor 70 γρ», barcode 5400111145181, στις συσκευασίες των οποίων δεν αναφέρεται ότι περιέχουν σόγια, καθώς και για προϊόν γλυκιάς σάλτσας σόγιας, με την εμπορική επωνυμία «Delhaize Sweet Soy Sauce» σε γυάλινη συσκευασία των 200 ml, barcode 5400111122106, στη συσκευασία του οποίου δεν αναγράφεται ότι περιέχει γλουτένη.

   Τα τρία ως άνω αναφερόμενα προϊόντα, η απεικόνιση των οποίων φαίνεται παρακάτω, διακινήθηκαν μέσω του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας «AB Βασιλόπουλος ΑΕ».

   Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και είναι αλλεργικοί σε γλουτένη ή / και σόγια, να μην τα καταναλώσουν.





Ανάκληση αυτοκινήτων BMW σειρές 5, 6 και 7 για έλεγχο του σωλήνα υποπίεσης (ανεπίστροφη βαλβίδα) του συστήματος φρένων.


Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία BMW HELLAS AE σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων BMW σειρές 5, 6 και 7.
Συνημμένα:
Λήψη αυτού το αρχείου (sitefile-10347.pdf)Δελτίο τύπου της 12-10-2010[ ]52 Kb

Ερωτηματολόγιο Ευρωπαίου Καταναλωτή Ενέργειας


Ερωτηματολόγιο Ευρωπαίου Καταναλωτή Ενέργειας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο για τους Ευρωπαίους καταναλωτές ενέργειας, με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αγορών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές ενέργειας.
Κατέβασε το σε ηλεκτρονική μορφή.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ - ΠΕΛΑΤΗ


Οι σχέσεις ξενοδοχείου - πελάτη διέπονται από το Άρθρο 8 του ν. 1652/30-10-1986 (ΦEK 167 A’). Παρακαλούμε να μελετήσετε το κείμενο που ακολουθεί.
> διαβάστε περισσότερα