Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Υπεγράφη η αγορανομική διάταξη για τις τιμ


Υπεγράφη η αγορανομική διάταξη για τις τιμές των υγρών καυσίμων

Τις υποχρεώσεις των κατόχων αδειών λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων, σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των καταναλωτών για τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια, αλλά και μέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.fuelprices.gr, καθορίζει νέα αγορανομική διάταξη, την οποία υπέγραψε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη.

Ειδικότερα, η αγορανομική διάταξη 5/2010 τροποποιεί το άρθρο 82 της Α.Δ. 07/2009, αναφορικά με τις υποχρεώσεις των κατόχων αδείας πρατηρίων υγρών καυσίμων, με την οποία τροποποιούνται και προστίθενται διατάξεις αναφορικά με: α)την τήρηση των πινακίδων ενημέρωσης των καταναλωτών και β) τη γνωστοποίηση των λιανικών τιμών πώλησης των υγρών καυσίμων.

Απαγόρευση στις «ειδικές προσφορές» και τις διπλές πινακίδες

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, η Α.Δ. βάζει «φρένο» σε παραπλανητικές προωθητικές ενέργειες στα πρατήρια καυσίμων, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την ανάρτηση διπλών πινακίδων με διαφορετικές τιμές.

«Απαγορεύεται η ύπαρξη άλλης πινακίδας στην οποία θα αναγράφονται για οποιοδήποτε λόγο διαφορετικές τιμές λιανικής πώλησης των ειδών υγρών καυσίμων. Οποιαδήποτε πρόσκαιρη ή διαρκής ενέργεια, με σκοπό την προώθηση των πωλήσεων, θα γνωστοποιείται με ανεξάρτητη πινακίδα με περιγραφή της παροχής χωρίς αποτίμηση» ορίζεται στη Διάταξη.

Τα πρόστιμα

Τέλος, με απόφαση της υπουργού, το ύψος του επιβαλλομένου χρηματικού προστίμου για τους παραβάτες του άρθρου 82, καθορίζεται ως εξής:

1. Χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, για μη καταχώριση των στοιχείων του πρατηρίου (Επωνυμία ,Δ/νση κ.τ.λ), στον δικτυακό τόπο www.fuelprices.gr.

2. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ για κάθε είδος υγρού καυσίμου, για μη καταχώρηση οποιασδήποτε αλλαγής της/ων τιμής/ων λιανικής πώλησης στον δικτυακό τόπο www.fuelprices.gr.

3. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ, για μη αναγραφή κατά την προβλεπομένη σειρά στην αναρτημένη πινακίδα των ειδών υγρών καυσίμων.

4. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ, για ύπαρξη και αναγραφή σε άλλη/ες πινακίδα/ες διαφορετικών τιμών λιανικής πώλησης των ειδών των υγρών καυσίμων.

Πέραν των προβλεπόμενων χρηματικών προστίμων, επιβάλλονται και οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από την παρ. 15 του άρθρου 30 του Αγορανομικού Κώδικα.


zougla.gr

Ανακλήσεις μοτοσικλετών BMW

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2010
Δελτίο Τύπου
Ανακλήσεις μοτοσικλετών BMW
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία BMW HELLAS
AE, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί τα κάτωθι
προγράμματα ανακλήσεων μοτοσικλετών BMW:
1. Ανάκληση 830 μοτοσικλετών, μοντέλα F 650GS και F800GS, με ημερομηνία
παραγωγής από Νοέμβριο 2007 έως Μάιο 2008 και από Σεπτέμβριο 2008 έως
Μάρτιο 2009, στα οποία υπάρχει πιθανότητα θραύσης της αλυσίδας μετάδοσης
κίνησης.
2. Ανάκληση 114 μοτοσικλετών, μοντέλα F800R, K1300S, K1300R και K1300GT,
με ημερομηνία παραγωγής ανά μοντέλο:
F800R: 03/2009 – 06/2009
K1300S: 10/2008 – 06/2009
K1300R: 10/2008 – 06/2009
K1300GT: 11/2008 – 06/2009
Στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει πιθανότητα δυσλειτουργίας διακοπτών
πολλαπλών λειτουργιών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο καμία περίπτωση
ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.
Η BMW HELLAS AE θα ενημερώσει τους κατόχους των συγκεκριμένων
μοτοσικλετών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς
καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως
επικοινωνήσουν με το επίσημο δίκτυο εμπόρων της BMW HELLAS AE.

Ενημέρωση των καταναλωτών για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή

Εκτύπωση
Ψηφιακή εποχή
 
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σχετικά με την Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, ενημερώνει για τα κάτωθι:
  • Από αύριο, Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 21161/08 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Υπουργείου Επικρατείας (ΦΕΚ 1680/Β’/20-8-2008) με θέμα: «Διαμόρφωση χάρτη συχνοτήτων για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή», θα ξεκινήσει στην περιοχή της Αττικής η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στις περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα κυριότερα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, η βελτιωμένη ποιότητα της εικόνας και η δυνατότητα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών.
  • Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας (89/552/ΕΟΚ) προτρέπονται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να σταματήσουν την προβολή αναλογικών προγραμμάτων έως το 2012. Μέχρι τότε η εκπομπή αναλογικού και ψηφιακού σήματος θα γίνεται ταυτόχρονα, εκτός από κάποιες περιοχές στην Αθήνα, στις οποίες από την 18η Ιουνίου 2010 θα παύσει η αναλογική εκπομπή, λόγω επικάλυψης των συχνοτήτων εκπομπής του τηλεοπτικού σήματος. Ειδικότερα, για την Αθήνα θα κλείσει η αναλογική εκπομπή από την Αίγινα. Καταναλωτές που καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από αυτό το κέντρο και οριοθετούνται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Υμηττού, θα χάσουν το αναλογικό σήμα και θα χρειαστεί να προμηθευτούν άμεσα αποκωδικοποιητή προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τηλεόραση.
  • Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης θα παρέχεται για τα ιδιωτικά κανάλια ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR μέσω της εταιρείας «DIGEA» (Ντίτζια), για τα κρατικά μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), ενώ οι περιφερειακοί σταθμοί θα συνεργαστούν με πάροχο της επιλογής τους.
  • Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης προσφέρεται από όλους τους παρόχους χωρίς κανένα απολύτως κόστος.
  • Για τη λήψη ψηφιακού σήματος δεν απαιτείται κανένα «ειδικό ψηφιακό αξεσουάρ», όπως κεραίες, καλώδια, βύσματα, κλπ. και καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της κεραίας.
Οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

  • Η εκπομπή του ψηφιακού σήματος θα γίνεται βάσει του πρωτοκόλλου συμπίεσης MPEG – 4. Εάν η τηλεόρασή σας δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG – 4, για να μπορέσετε να λάβετε το νέο ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστείτε με έναν αποκωδικοποιητή και να τον συνδέσετε στην παλιά σας συσκευή. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο (2) είδη αποκωδικοποιητών:
1.    SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις, κουτιά)
2.    HD (High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD / Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).
  • Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κάρτας μετατροπέα (module) MPEG – 4, η οποία όμως χρησιμοποιείται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα τη χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και τη μη συμβατότητά της με όλες τις τηλεοράσεις. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται λεπτομερώς η συμβατότητα με τη συσκευή σας.
  • Σε περίπτωση που προγραμματίζετε την απόκτηση νέας συσκευής τηλεόρασης, θα πρέπει να εξετάσετε με προσοχή ότι διαθέτει την προδιαγραφή MPEG – 4. Σε αντίθετη περίπτωση, χρειάζεται να προμηθευτείτε αποκωδικοποιητή και να τον συνδέσετε στη νέα σας συσκευή.
  • Κάθε άλλη συσκευή που έχει δικό της αναλογικό δέκτη (βίντεο, dvd εγγραφής) χρειάζεται αποκωδικοποιητή, αν για παράδειγμα θέλετε να βλέπετε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση και να γράφετε άλλο πρόγραμμα στο βίντεο ή το dvd εγγραφής. Το απλό dvd που μόνο παίζει ταινίες ή άλλο πρόγραμμα που νοικιάζουμε ή αγοράζουμε συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση και δεν επηρεάζεται από τη μετάβαση. Το ίδιο ισχύει και για τις κονσόλες παιχνιδιών που συνδέονται στην τηλεόραση.
Πληροφορίες παρέχονται:
  • Για τα κανάλια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) στο Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΕΡΤ), στο τηλέφωνο 210 – 7407070 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση keep@ert.gr Αυτή η διεύθυνση e-mail είναι προστατευμένη από spambots. Για να τη δείτε θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη JavaScript
Για τα ιδιωτικά κανάλια στην εταιρεία «DIGEA», στο τηλέφωνο 14510 (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο 0,63€/λεπτό και από κινητό για όλους τους παρόχους 1,00€/λεπτό) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@digea.gr

Δύσκολο την ώρα που ο άνθρωπος σου είναι άρρωστος να αντισταθείς στον έμμεσο εκβιασμό των γιατρών ..!!..

Προφανώς είναι δύσκολο την ώρα που ο άνθρωπος σου είναι άρρωστος να αντισταθείς στον έμμεσο εκβιασμό των γιατρών. Σίγουρα σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να ρισκάρεις με τέτοια πράγματα και βάζεις το χέρι στην τσέπη για να δώσεις το φακελάκι. Την επόμενη φορά, όμως, θυμήσου, ότι εμείς είμαστε αυτοί που καλομάθαμε τους γιατρούς, εμείς πρέπει να το σταματήσουμε. Αντί να βγάλεις το φακελάκι από την τσέπη, βγάλε το κινητό σου και κατάγγειλε τον γιατρό στο 2108779700, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας για αυτό τον σκοπό. Αν το κάνουμε αρκετοί οι γιατροί εκείνοι που δέχονται φακελάκια θα αρχίσουν να φοβούνται και είναι βέβαιο ότι θα σταματήσουν να ζητούν.