Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Το «Βραβείο Ανάδειξης Επωνυμίας μέσω Ποιότητας Προϊόντος» έλαβε η Ένωση Αγροτικών



Ανάδειξη Επωνυμίας Ποιότητας Προϊόντος» για την ΕΑΣ Πεζών

 Η συνεταιριστική επιχείρηση βρίσκεται στον Δήμο Νίκου Καζαντζάκη του Νομού Ηρακλείου και δραστηριοποιείται με δύο βασικά προϊόντα: το κρασί και το ελαιόλαδο, αποτελώντας πρότυπη οργάνωση στον αγροτοσυνεταιριστικό χώρο από το 1933.

Το βασικό Κριτήριο Επιλογής για τη βράβευση ήταν ότι το 1999, η Ένωση Πεζών μετέτρεψε τη μεγάλη ποσότητα του χύμα κρασιού που διοχετευόταν στην εγχώρια και διεθνή αγορά στο επώνυμο προϊόν: «Το κρασί της παρέας», που άρχισε να διακινείται σε ασκούς και Tetra Pak.

Με αυτήν την ενέργεια η Ένωση διακρίθηκε τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=121302&cid=23

Από 1η έως και 19 Απριλίου καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις οι αγρότες


Στις κατά τόπους εφορίες τους θα πρέπει να… τρέξουν από την 1η έως και τις 19 Απριλίου οι αγρότες της χώρας μας προκειμένου να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση από τις 4 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.
Στα νέα έντυπα Ε1, η αναγραφή του αριθμού κινητού τηλεφώνου είναι υποχρεωτική, προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να μπορούν να ζητούν διευκρινήσεις από τους φορολογουμένους.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν τα συνολικά έξοδα από επισκέψεις σε ιατρούς και δικηγόρους, αλλά και να εμφανίζουν ξεχωριστά τα έξοδα ιατρικής περιθάλψεως που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του 2009 στο εξωτερικό.
Καλούνται επίσης να αναγράψουν τα ποσά των τόκων που πλήρωσαν το 2009, για να εξοφλήσουν στεγαστικά δάνεια ανέγερσης ή απόκτησης οποιασδήποτε κατοικίας (όχι μόνο πρώτης), τα οποία συνήψαν από τις 1/1/2009 μέχρι τις 31/12/2009.
www.agrotypos.gr

ΤΑΧΙSnet ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Νικολόπουλος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Ενα νέο ηλεκτρονικό σύστημα τύπου Τaxis για την Υγεία μελετά η κυβέρνηση προκειμένου να παρακολουθήσει την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων που οδηγεί σε κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων...


Πρόκειται για μέθοδο ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που συνδέει νοσοκομεία, γιατρούς, φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες, με στόχο αφενός μεν να «σπάσει» το κύκλωμα της αποκομιδής τεράστιων κερδών εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, αφετέρου δε να αποκτηθεί μια βάση δεδομένων για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους- εκτός από το υπουργείο Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων- φορείς, όπως, π.χ., η Εφορία για τον έλεγχο του εισοδήματος των εμπλεκομένων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία portal στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι φαρμακοβιομηχανίες.

Η ηλεκτρονική διασύνδεση νοσοκομείων, ιατρών, φαρμακείων και ασφαλιστικών ταμείων θα χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό εργαλείο για τον περιορισμό κατά 30% τουλάχιστον των δαπανών σε φάρμακα οι οποίες ανήλθαν το 2009 σε 9,2 δισ. ευρώ. Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ, καθηγητής στη London School of Εconomics κ. Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει πως δεν αρκεί η αλλαγή τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων προκειμένου να περιοριστούν οι σπατάλες, αλλά χρειάζονται και εξονυχιστικοί έλεγχοι των συνταγογραφήσεων, ενώ ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης θεωρεί ότι χωρίς συνεχή και αποτελεσματικό έλεγχο δεν θα επιτύχει η προσπάθεια μείωσης των φαρμακευτικών δαπανών.

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης λειτουργεί ως εξής:

Ο γιατρός «μπαίνει» στο portal και αναγράφει τον αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής του (ΑΜΚΑ), ώστε το σύστημα να γνωρίζει ποιος γιατρός έγραψε τη συνταγή. Στη συνέχεια συμπληρώνει σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα-συνταγή την ασθένεια, τη φαρμακευτική ουσία που πρέπει να χορηγηθεί και το φάρμακο που προτείνει στον ασθενή. Εκτυπώνει την ηλεκτρονική
φόρμα και τη δίνει στον ασθενή ο οποίος με τη σειρά του την παραδίδει στον φαρμακοποιό.

Ο φαρμακοποιός «μπαίνει» στο portal με τον δικό του ΑΜΚΑ, βρίσκει τη συγκεκριμένη συνταγή και την εκτελεί. Το κουτί με το φάρμακο περνάει από σκάνερ που «διαβάζει» το bar code προτού παραδοθεί στον ασθενή. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται η ιχνηλασιμότητα του φαρμάκου, η δυνατότητα ανάκλησης παρτίδας, αν χρειάζεται, ο έλεγχος του πλαστού φαρμάκου, ο έλεγχος της ημερομηνίας λήξης του ενώ μπλοκάρονται τα αχρησιμοποίητα κουπόνια από εξαγώγιμα φάρμακα.

Στο τέλος κάθε μήνα αποστέλλεται ηλεκτρονικό τιμολόγιο στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στα ειδικά πεδία της ηλεκτρονικής συνταγής υπάρχουν επισημάνσεις. Μόλις αναγραφεί η φαρμακευτική ουσία «ανοίγει» μια λίστα με τα φάρμακα που την περιέχουν και τις τιμές τους. Αν ο γιατρός δεν επιλέξει το φθηνότερο φάρμακο, αλλά ένα άλλο ακριβότερο, «ανοίγει» ένα μήνυμα που του προτείνει το φθηνότερο φάρμακο και τον ερωτά αν επιμένει να συνταγογραφήσει το ακριβότερο. Αν ο γιατρός επιμείνει, γίνεται δεκτή η επιλογή του. Οι ελεγκτικές αρχές ενημερώνονται για αυτήν τη λεπτομέρεια και μπορούν αν θέλουν να ελέγξουν τον γιατρό εφόσον εξακριβωθεί ότι συστηματικά επιλέγει τα ακριβότερα φάρμακα. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στις ελεγκτικές αρχές τη συνεργασία με άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως η Εφορία. Στόχος λοιπόν του συστήματος αυτού είναι οι γιατροί να αποθαρρύνονται να συνταγογραφούν τα ακριβότερα φάρμακα.

Υπάρχουν επίσης και άλλοι αυτόματοι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα στις ποσότητες των φαρμάκων που συνταγογραφούνται για κάθε ασθενή. Τα προτερήματα του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης είναι ότι ταυτοποιούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συνταγογράφηση και είναι συνυπεύθυνοι, περιορίζονται τα λάθη και διακόπτεται η κυκλοφορία κουπονιών. Ετσι παύουν να ισχύουν οι εικονικές συνταγές.

Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ότι ελέγχεται το κύκλωμα φαρμακευτικής εταιρείας- γιατρού- φαρμακοποιού και μειώνεται σημαντικά η φαρμακευτική δαπάνη, ενώ ταυτόχρονα αποκτάται δυνατότητα ελέγχου και διασταυρώσεων από άλλους κρατικούς φορείς όπως είναι οι εφορίες και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί. Τέλος δημιουργείται μια βάση που συνδέει ηλεκτρονικά τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, τις φαρμακαποθήκες και τα ασφαλιστικά ταμεία η οποία μπορεί να επεκταθεί και να συμβάλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών περίθαλψης στους ασθενείς.

«ΤΟ ΚΟΣΤΟΣτου συστήματος εκτιμάται ότι θα περιοριστεί σε 1,5 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει εκτός άλλων και 500.000 ευρώ για την προμήθεια “έξυπνων” καρτών από τους περίπου 50.000 γιατρούς που θα συνδεθούν στο σύστημα. Ο χρόνος παράδοσης του έργου θα διαρκέσει έξι μήνες και θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε οκτώ μήνες αφού θα χρειαστεί και ένα δίμηνο δοκιμών. Βεβαίως, αν το σύστημα εμπλακεί στη διαδικασία δημόσιων διαγωνισμών για την υλοποίησή του, ενδέχεται να καθυστερήσει και ακόμη τρία χρόνια με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τα ασφαλιστικά ταμεία».

 Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2010/04/snet.html

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ!


Σίγουρα έχετε δει να τους πουλάνε στα φανάρια. Σίγουρα σας έκανε εντύπωση το περίεργο μέγεθός τους - ασυνήθιστο για αναπτήρες, και ίσως κάποιοι να το θεώρησαν συμφέρον και να τους αγόρασαν. Πλέον, όμως, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θεωρούνται ακατάλληλοι προς χρήση... Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι στις 4 Μαρτίου 2010, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου κατά τη διενέργεια ελέγχου στο κατάστημα επί της οδού ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 30 στην Αθήνα της επιχείρησης «LI JUN HUANG ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΙΔΗ», έλαβαν δείγμα αναπτήρων VIP Made in China Machine Wang barcode 6943082910055, μεγάλου μεγέθους, διαστάσεων 16,5x4,5x2 εκατοστών, από συνολική ποσότητα 2000 τεμαχίων. Οι υπάλληλοι δέσμευσαν τους αναπτήρες, λόγω του ότι περιείχαν μεγάλη ποσότητα καυσίμου, ενώ δεν έφεραν και μηχανισμό αντίστασης στα παιδιά. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές να μην αγοράζουν αναπτήρες ανάλογου μεγέθους, που περιέχουν μεγάλη ποσότητα καυσίμου και στερούνται μηχανισμού αντίστασης στα παιδιά, καθόσον υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να προκληθεί ατύχημα ή υλική ζημιά σε περίπτωση που υπερθερμανθούν, με παρατεταμένη έκθεσή τους στον ήλιο ή άλλη πηγή θερμότητας, ή σε περίπτωση μη ασφαλούς χρήσης τους από μικρά παιδιά."
http://fimotro.blogspot.com/2010/04/blog-post_4579.html

Επικίνδυνα μπιμπερό προκαλούν καρκινογενέσεις!

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1047.html