Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε αυτοκίνητα Lexus

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε αυτοκίνητα Lexus

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων LEXUS IS, IS-C και IS-F.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 195 οχήματα, παραγωγής:
IS: 3 Ιουνίου 2005 – 26 Σεπτεμβρίου 2011
IS-C: 5 Δεκεμβρίου 2008 – 27 Σεπτεμβρίου 2011
IS-F: 13 Ιουλίου 2007 – 4 Ιουλίου 2011

Στους υαλοκαθαριστήρες των εμπλεκόμενων οχημάτων, δημιουργείται υψηλή τριβή στην επιφάνεια σύσφιξης μεταξύ του παξιμαδιού του βραχίονα των υαλοκαθαριστήρων και του ίδιου του βραχίονα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανεπαρκή σύσφιξη του παξιμαδιού. Αν η κίνηση των υαλοκαθαριστήρων εμποδιστεί από κάποιο εξωτερικό φορτίο, όπως π.χ. μεγάλη ποσότητα χιονιού στο παρμπρίζ, η ροπή στρέψης του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων μπορεί να ξεπεράσει την ροπή ολίσθησης του βραχίονα, με αποτέλεσμα ο ένας ή και οι δύο υαλοκαθαριστήρες να δυσλειτουργούν. Αν αυτό συμβεί, δύναται να περιοριστεί η ορατότητα ασφαλείας του οδηγού προς τα έξω.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Lexus σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει προληπτική αντικατάσταση των παξιμαδιών του βραχίονα των εμπρός υαλοκαθαριστήρων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας
Πηγή:/www.zougla.gr/

Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης

Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης


Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληροφοριών, η βιομηχανική κατασκοπεία, το κυβερνοέγκλημα, η πρόληψη αυτοκτονιών αλλά και το «Cyber bullying», ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο συνέδριο, ένα στα τρία παιδιά έχει πέσει θύμα «Cyber bullying» ενώ υπάρχουν κρούσματα και στην χώρα μας. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κω, το 2008 το 14,7% των παιδιών στο σχολείο είχε τουλάχιστον μια φορά υποστεί κάποιου είδους «Cyber bullying».

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά, το 2010, το ποσοστό αυτό είχε διπλασιαστεί φτάνοντας το 30,4%. Μάλιστα το 17,1% των παιδιών ομολόγησαν ότι έχουν προβεί και τα ίδια σε κάποιου είδους εκφοβισμό μέσω του διαδικτύου. 

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι θα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους κορίτσια και οι θύτες αγόρια.

Σύμφωνα δε και με μια ακόμη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επτά ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση μετά τη Ρουμανία με ποσοστό 26,8%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 21,9%.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κ Εμμανούηλ Σφακιανάκης εξέπεμψε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αρχές “δεν θα χαρισθούν σε κανέναν” που θέτει με οποιονδήποτε τρόπο σε κίνδυνο τα παιδιά. Αναφέρθηκε δεν και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποτροπή αυτοκτονιών αλλά και στο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αρχές κατά των παιδόφιλων.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή : http://www.zougla.gr

Ηλεκτρονικό εμπόριο: όταν αγοράζετε παιχνίδια, βιβλία, βίντεο ή μουσική στο διαδίκτυο, αναζητήστε τις καταχρηστικές ρήτρες, προειδοποιεί η ΕΕ

Δείτε πως διαβάζουμε ένα barcode