Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αναδρομή στο παρελθόν: Μην πετάτε τα ηλεκτρονικά σας απόβλητα!

 Παρατηρείται διαρκής συσσώρευση υπολειμμάτων παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Οι προσπάθειες ανακύκλωσης της ΕΕ ποικίλλουν ευρέως, όμως νέα νομοθεσία προσπαθεί ν' αντιμετωπίσει την πρόκληση.
     

Σύνδεση αναπήρων με τον αριθμό 112

     

 Αν και ο πανευρωπαϊκός αριθμός επείγουσας ανάγκης 112 έχει γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται ακόμα προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και για ν' αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία τα άτομα με αναπηρίες.

Zougla online - «Ασφαλές το ελαιόλαδο ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ»

Zougla online - «Ασφαλές το ελαιόλαδο ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ»

Zougla online - «Ασφαλές το ελαιόλαδο ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ»

Zougla online - «Ασφαλές το ελαιόλαδο ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ»

Στρατιωτικοί διέγραψαν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες

Στρατιωτικοί διέγραψαν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες

  • 64
     



 Στρατιωτικοί διέγραψαν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες
Στρατιωτικοί κατάφεραν να διαγράψουν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας.
Στρατιωτικοί κατάφεραν να διαγράψουν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας. Με δύο αποφάσεις του έδωσε «ανάσα» σε ισάριθμους δανειολήπτες που είχαν συνολικές οφειλές 98.824 ευρώ και 123.202 ευρώ, σε έξι και τέσσερις τράπεζες αντίστοιχα.
Τις υποθέσεις χειρίστηκε το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και σύμφωνα με τις αποφάσεις 17/2012 και 18/2012 το Ειρηνοδικείο έκανε εν μέρει δεκτές τις αιτήσεις των δύο δημοσίων υπαλλήλων για ρύθμιση των χρεών τους, σύμφωνα με τον Νόμο 3869/2010.
Στην πρώτη περίπτωση ο στρατιωτικός είχε συνολικές οφειλές σε 6 τράπεζες 98.824 ευρώ. Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου θα καταβάλει 500 ευρώ τον μήνα για 4 χρόνια, θα δώσει δηλαδή συνολικά 24.000 ευρώ, χωρίς επιτόκιο. Η μείωση της οφειλής του είναι περίπου 75% και απαλλάσσεται από 74.796 ευρώ.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά επίσης στρατιωτικό, που όφειλε σε 4 τράπεζες 123.202 ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση θα πληρώνει 650 ευρώ τον μήνα για τέσσερα χρόνια στις τράπεζες και στο τέλος θα δώσει 31.053 ευρώ, θα απαλλαγεί δηλαδή από 92.148 ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 78% της αρχικής του οφειλής, ενώ επιπλέον διατήρησε το αυτοκίνητο και το μηχανάκι του.
Το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας υποστήριξε ότι οι δύο δανειολήπτες αδυνατούσαν να καταβάλουν τις δόσεις τους και παράλληλα καλεί τα μέλη του να κάνουν χρήση του σχετικού νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Πηγή : http://troktiko.eu/2012/02/stratiotikoi-diegrapsan-mechri-kai-78-tou-chreous-tous-se-trapezes/

Οι κίνδυνοι από το αποκριάτικο μακιγιάζ και συμβουλές για το ντεμακιγιάζ


make_up
Της Αλεξίας  Σβώλου
Το αποκριάτικο μακιγιάζ είναι απαραίτητο για να μεταμορφωθείτε  σε πιερότο, γκέισα, πειρατή, μάγισσα, φάντασμα, ερυθρόδερμο ή Avatar αλλά κρύβει κινδύνους για την επιδερμίδα.  Κι αυτό γιατί οι χρωματιστές αποκριάτικες μπογιές που θα χρησιμοποιήσετε για να βαφτείτε έντονα ενδέχεται να δημιουργήσουν δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις ακόμα και ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) σε ευαίσθητα δέρματα.  Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου, επιστημονική συνεργάτιδα στο Νοσοκομείο Α. Συγγρός συμβουλεύει πώς να αποφύγετε να  «ακριβοπληρώσετε» το αποκριάτικο μακιγιάζ, με τέτοιου είδους δερματικά προβλήματα: Καταρχήν, χρησιμοποιήστε ελεγμένα προϊόντα μακιγιάζ και όχι υπόπτου προέλευσης, ενώ καλού-κακού θωρακίστε την επιδερμίδα, απλώνοντας πριν ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας προσώπου. Η χρήση της κρέμας προσώπου συνιστάται σε άνδρες και γυναίκες, καθώς εμποδίζει την αφυδάτωση του δέρματος, ενώ χαρίζει και διάρκεια στο αποκριάτικο μακιγιάζ, εμποδίζοντας το σκάσιμο του μέικ-απ.

Προσοχή στο αποκριάτικο μακιγιάζ των ματιών

Τα μάτια δεν είναι μόνο το πιο εκφραστικό χαρακτηριστικό του προσώπου αλλά και πολύ ευαίσθητα σε ερεθισμούς και αλλεργίες εξαιτίας του μακιγιάζ.  Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε αποκριάτικες μπογιές κοντά στα μάτια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να διεισδύσουν στο εσωτερικό τους και να προκαλέσουν ερεθισμούς ή μολύνσεις ή ακόμα και να τραυματίσουν τον κερατοειδή αν τρίψετε έντονα τα μάτια με τα χέρια σας.  Ακόμα πιο ευαίσθητα μάτια έχουν όσοι και όσες φορούν φακούς επαφής που τα ξηραίνουν, οπότε αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε υπο-αλλεργικά προϊόντα, τόσο για το μακιγιάζ όσο και για το ντεμακιγιάζ. Επίσης προτιμήστε  να κάνετε το περίγραμμα του ματιού εξωτερικά με μαλακό kohl μολύβι ή eye liner αντί για εσωτερικά και χρησιμοποιήστε υπο-αλλεργική μάσκαρα για τις βλεφαρίδες.  Αν πρόκειται να ντυθείτε γκέισα, Μαρκήσιος ή Μαρκησία, οπότε επιβάλλεται να πουδραριστείτε έντονα, χρησιμοποιήστε ελεύθερη πούδρα (loose powder) την οποία θα απλώσετε στο πρόσωπο με ένα καθαρό φαρδύ πινέλο.

Προσοχή στην ανταλλαγή «σύνεργων» του αποκριάτικου μακιγιάζ


Συχνά μεγάλες παρέε που πρόκειται να ντυθούν μασκαράδες  ετοιμάζονται μαζί για το μασκέ πάρτι. Ωστόσο όταν πολλά άτομα βάφονται μαζί μασκαράδες για τις απόκριες είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί ο καθένας τα δικά του σύνεργα μακιγιάζ. Πινέλα, βουρτσάκια και σφουγγαράκια πρέπει να είναι καλά πλυμένα και να έχουν στεγνώσει σε αεριζόμενες καθαρές επιφάνειες και όχι μέσα σε ντουλάπια μπάνιου καθώς εκεί κινδυνεύουν να αναπτυχθούν μύκητες.

Συμβουλές για το αποκριάτικο ντεμακιγιάζ

Επειδή το αποκριάτικο μακιγιάζ είναι πολύ έντονο, το  ντεμακιγιάζ  δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσο κουρασμένοι κι αν είστε μετά το τέλος του πάρτι, πρέπει να αφαιρέσετε σχολαστικά τα υπολείμματα από τις μπογιές προτού κοιμηθείτε. Στην αντίθετη περίπτωση θα ξυπνήσετε θυμίζοντας panda αφού τα ίχνη του μακιγιάζ κυρίως από τα μολύβια ματιών και τη μάσκαρα θα σχηματίσουν μουτζούρες γύρω από τα βλέφαρα. "Αφετέρου η επιδερμίδα του προσώπου θα περάσει μια ασφυκτική νύχτα, καθώς τα υπολείμματα του μέικ- μαζί με τις φυσιολογικές εκκρίσεις του δέρματος, δηλαδή τον ιδρώτα και το σμήγμα δημιουργούν ένα φιλμ που σφραγίζει τα δερματικά κύτταρα και δεν τα αφήνει να αναπνεύσουν. Επίσης εγκλωβίζεται σμήγμα μέσα στους πόρους του δέρματος και στην συνέχεια οξειδώνεται από τον αέρα, δημιουργώντας μαύρα στίγματα και  μπιμπίκια (φαγέσωρες στην δερματολογική ορολογία)" εξηγεί η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου. Για να αποφύγετε αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες, η ειδικός συστήνει να κάνετε καλό ντεμακιγιάζ χρησιμοποιώντας αγνό αμυγδαλέλαιο που πωλείται στα φαρμακεία. Για καλύτερο αποτέλεσμα μουλιάζετε ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι με άφθονο αμυγδαλέλαιο και καθαρίζετε πρώτα τα βλέφαρα, χωρίς έντονο τρίψιμο, που "τσαλακώνει" το δέρμα δημιουργώντας ρυτίδες και παράλληλα μαδά τις βλεφαρίδες. Αφού ολοκληρώσετε το ντεμακιγιάζ των ματιών καθαρίζετε το υπόλοιπο πρόσωπο και  ολοκληρώνετε το ντεμακιγιάζ απλώνοντας στην επιδερμίδα λίγη τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ, αν τη νιώθετε να τραβάει" ή ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής καταπραϋντικής κρέμας με  εκχυλίσματα χαμομηλιού ή aloe vera.

ΠΗΓΗ : http://www.healthview.gr/node/18057