Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ανάκληση Προιόντος - Βιολογικής Φακής και Πουρές κόκκινης Φακής


ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο μεν ανεπαρκώς δε. Έτσι, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει με ιδιαίτερη προσοχή αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:
  • η σχέση τιμών και ποιότητας είναι πάντα αναγκαία
  • οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές, από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν χώρο διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, πολλές φορές ακατάλληλων.
  • οι βασικοί κανόνες που αφορούν την αναζήτηση πληροφοριών στην επισήμανση των τυποποιημένων ή μη τροφίμων ισχύουν πάντα, όπως επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τελικό στάδιο διαχείρισής τους (συντήρηση, μαγείρεμα, κλπ.) από τον καταναλωτή.
Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά:
Α) Υγιεινή και Ασφάλεια Κρέατος

Οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστευθούν για την αγορά κρέατος σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης της αγοράς (κρεοπωλεία, μεγάλες επιφάνειες, κ.λ.π.) , γνωρίζοντας ότι τα  μη επιτρεπόμενα τμήματα των ζώων, αφαιρούνται στα σφαγεία με ευθύνη των κτηνιατρικών αρχών. Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν τις σφραγίδες κτηνιατρικού ελέγχου και προέλευσης για τα αμνοερίφια, όπως και την «ταυτότητα» προέλευσης και σφαγής για τα μοσχάρια.
Ειδικότερα:
1)      Προσοχή στην υγιεινή του καταστήματος – το νωπό κρέας να μην είναι εκτεθειμένο στα τσιγκέλια-.
2)      Το αρνάκι γάλακτος πρέπει να έχει ροζ κρέας, τα κόκαλα του να είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.
3)      Το κατσικάκι έχει πιο σκούρο και σφικτό κρέας από το αρνί και λιγότερο λίπος.
4)      Το φρέσκο αρνί έχει μυρωδιά ευχάριστη (όχι οσμή αμμωνίας) και η σάρκα του πρέπει να είναι σφιχτή και ελαφρώς υγρή. To χρώμα του πρέπει να είναι «ζωηρό».
Όταν έχει θαμπό χρώμα και σκληρό κρέας με εκχυμώσεις, πιθανόν το ζώο να είναι άρρωστο.
5)      Το λίπος του αρνιού είναι διπλάσιο από αυτό του μοσχαριού και επομένως είναι πλούσιο σε χοληστερίνη. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να το καταναλώνουμε με μέτρο.
Aντιθέτως, το κρέας του αρνιού είναι  πηγή βιταμινών (Β6 & Β12), απαραίτητες για το νευρικό σύστημα και το δέρμα.
 Το συκώτι και τα νεφρά περιέχουν βιταμίνη Α.
6)      Κρέατα που δεν έχουν την τυρκουάζ σφραγίδα πρέπει να δημιουργούν επιφυλάξεις στον καταναλωτή.
7)     Aποφύγετε αγορές αμνοεριφίων που σφάχτηκαν σε υπαίθριους χώρους. · Δεν αγοράζουμε κρέατα από χωρικούς και άλλους παραγωγούς, οι οποίοι δεν μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια των κρεάτων που πωλούν.
8)      Ο κιμάς πρέπει να κόβεται παρουσία του πελάτη – εκτός από τα συσκευασμένα σε πακέτο, που, όμως, πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία ανάλωσης και το όνομα του παρασκευαστηρίου -.
9)      Tα έντερα πρέπει να είναι πλυμένα και καθαρισμένα χωρίς δυσάρεστες οσμές.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης εντοσθίων, για την παρασκευή Πασχαλιάτικων εδεσμάτων (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κ.α.), γίνεται εισαγωγή ανάλογων ποσοτήτων κατεψυγμένων εντοσθίων, τα οποία, όμως, πωλούνται, συχνά, ως νωπά, παραπλανώντας τον Καταναλωτή.
·         Η διάκριση των εντέρων είναι εύκολη, γιατί τα νωπά εντόπια έντερα είναι ακαθάριστα, ενώ τα κατεψυγμένα εισαγωγής (που αποψύχθηκαν) είναι καθαρισμένα  
*  Ο Καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει την πινακίδα πώλησής τους και να αξιώνει την ευδιάκριτη αναγραφή των ενδείξεων.
Αν αμφιβάλλει ή διαπιστώνει παρατυπίες, να τις καταγγέλλει στο INKA ΗΠΕΙΡΟΥ  ή στις Αρμόδιες Αρχές.
10) Οι πινακίδες πώλησης των κρεάτων πρέπει να αναγράφουν, ευδιάκριτα και υποχρεωτικά, τις εξής ενδείξεις:
1.       Το είδος του ζώου π.χ. ερίφιο, αμνός
2.       Το τεμάχιο του κρέατος π.χ. μπούτι, σπάλα κ.α.
3.       Την προέλευσή του π.χ. εντόπιο, Αλβανίας  κ.α.
4.       Αν είναι νωπό ή κατεψυγμένο                                                    
5.        Την τιμή πώλησης, ανά κιλό
11)Συκώτι, νεφρά, μυαλά, να τρώγονται φρέσκα (1-2 ημερών).
12)Το κατεψυγμένο κρέας να συντηρείται σε – 18ο Κελσίου.
13)Στα κοτόπουλα, το αγοραζόμενο να είναι επώνυμο (ειδικό καρτελάκι), να είναι καλοσχηματισμένο, το δέρμα να μην έχει σχισμές, μώλωπες, αιματώματα.
Τα τεμαχισμένα να πωλούνται συσκευασμένα με ενδείξεις του εργαστηρίου.
Τα κατεψυγμένα να έχουν την σφραγίδα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, την επωνυμία της επιχείρησης, ημερομηνία κατανάλωσης.

Β) Ασφάλεια και Υγιεινή άλλων Τροφίμων
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνετε στις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης, λόγω του ευαλοίωτου χαρακτήρα των γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
1)      Στα τυριά πρέπει να αναγράφεται στην συσκευασία η ημερομηνία παραγωγής. Πρέπει να έχουν ευχάριστη οσμή και γεύση.
2)      Τα αλλαντικά πρέπει να έχουν καθαρό, στεγνό, γυαλιστερό περίβλημα, να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση, να μην υπάρχει αλλαγή χρώματος.
3)      Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο ποτό. Ποτέ με άδειο στομάχι ούτε και να το ανακατεύουμε.
4)      . Για την αγορά "σοκολατένιων αυγών" που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται επίσης για τρόφιμα και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να διατίθενται από καταστήματα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος (καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, ειδών δώρων  κ.λ.π. ).
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους γονείς στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας κλπ) και της ημερομηνίας ανάλωσης
. Στα σοκολατένια αυγά προσέξτε η σοκολάτα να μην έχει αλλοιωθεί και διατηρήστε τα στο ψυγείο
   5) Στα τυποποιημένα τρόφιμα να προσέχουμε τις ενδείξεις στην ετικέτα


ΑΥΓΑ:
Ø       Τα αυγά ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:
Ø       Κατηγορία Α (Νωπά αυγά)
Ø       Κατηγορία Β (Λιγότερο νωπά – ψυγείου)
Ø       Κατηγορία Γ (Αυγά για βιομηχανική χρήση)

Στα καταστήματα τα αυγά πρέπει να είναι συσκευασμένα και να φέρουν εξωτερικά τις παρακάτω ενδείξεις:
Ø                   Κωδικό αριθμό ωοσκοπικού κέντρου.
Ø                   Κατηγορία ποιότητας και βάρους
            XL – πολύ μεγάλο (73γρ. και άνω),
           L – μεγάλο (63γρ. έως 73γρ.), 
           M – μεσαίο (53γρ. – 63γρ.), 
            S – μικρό (53γρ. και κάτω)].
Ø                   Ημερομηνία λήξεως.

Τα αυγά πρέπει να είναι με καθαρό κέλυφος χωρίς κηλίδες αίματος ή περιττώματα γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της σαλμονέλας και άλλων παθογόνων μικροβίων. Επίσης στο εσωτερικό τους ο κρόκος κατέχει την κεντρική θέση και το ασπράδι είναι λευκό. Προσέχουμε όταν το καθαρίσουμε να μην έχει κάποια οσμή δυσάρεστη ή και ξινή γεύση.

Επίσης, δεν πρέπει να πλένονται , όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείο, γιατί έτσι αφαιρείται το εξωτερικό τους υμενίδιο με συνέπεια να επιταχύνεται η αλλοίωσή τους.

Τα «Κόκκινα» Αυγά
Όσον αφορά τις βαφές αυγών αποκλείστε κάθε τοξική βαφή προτιμώντας μόνο τις φυτικές. Πριν την βαφή, τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυγά τα οποία κατά την διάρκεια βαφής ράγισαν και η μπογιά πέρασε στο εσωτερικό βάφοντας το ασπράδι, πρέπει να καθαρίζονται πολύ καλά στο σημείο της βαφής.

Προτιμήστε να βάψετε μόνοι σας τα πασχαλινά αυγά – διατηρώντας και τα έθιμα – από το να αγοράσετε τα έτοιμα τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητος.

Λαχανικά : Τα λαχανικά θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.

Παιχνίδια:


·         Να φέρουν το σήμα CE που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.(κοινοτική οδηγία 88/3/79 περί ασφάλειας των παιχνιδιών).
·         Να αγοράζουμε παιχνίδια που έχουν ενδείξεις και οδηγίες στα ελληνικά και πάντοτε αντίστοιχα με την ηλικία
·         Να ερευνούμε την αγορά για διαφορά τιμής από κατάστημα σε κατάστημα.
Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαιθρίως. Είναι φτιαγμένα από άγνωστους κατασκευαστές χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνουν την προέλευσή τους, άρα ανεξέλεγκτα.-


Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου συνιστά όχι άλλη υπερχρέωση των πιστωτικών καρτών για να υπάρξουν και άλλες γιορτές του Πάσχα στο μέλλον.

 Ήρθε η ώρα της αυτοπροστασίας. Θα ενδώσουμε σε οποιεσδήποτε τιμές που θα μας σερβίρουν το αρνάκι και το κατσίκι καθώς και όλα τα τρόφιμα που θα χρειαστούμε εν όψει του εορτασμού του Πάσχα ή θα απαντήσουμε με την εγκράτεια και τον προγραμματισμό των αγορών μας που πρέπει να μας διακρίνουν;


Για πληροφορίες-καταγγελίες οι καταναλωτές μπορούν να  επικοινωνούν  με το ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ στο τηλ/φάξ:2651065178 ή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου-Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, ΕΦΕΤ  και Αστυνομία.

                                                  ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΡΜΙΔΩΝ  

ΤΡΟΦΕΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
σε γραμμάρια
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
σε μιλιγκράμ
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
ΑΡΝΙ
300
330
1.230
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ
150
160
236
ΑΒΓΑ (2)
150
675
221
ΤΥΡΙ
100
72
304
ΣΑΛΑΤΑ
300
-
75
ΤΣΟΥΡΕΚΙ
70
78
286
ΨΩΜΙ
50
-
109
ΣΟΚΟΛ.ΑΒΓΟ
100
10
529

Γενικό σύνολο θερμίδων 2.990 kcal
Γενικό σύνολο χοληστερίνης 1.325 mgr
  • Tα παραπάνω είναι χωρίς αλκοόλ και αναψυκτικά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μέσες ημερήσιες θερμιδικές απαιτήσεις ενός άνδρα είναι 2.500 Kcal και μίας γυναίκας 2.000 kcal, ενώ η σύσταση της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρίας για την ημερήσια πρόσληψη χοληστερίνης είναι το πολύ ως 400 mgr. Με ένα μόνο γεύμα την Κυριακή του Πάσχα προσθέτουμε ένα κιλό και λαμβάνουμε περισσότερη από επταπλάσια ποσότητα χοληστερίνης από τη συνιστώμενη, θέτοντας την υγεία μας σε κίνδυνο.

           

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: Πρόστιμα σε έξι επιχειρήσεις της Ηπείρου

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: Πρόστιμα σε έξι επιχειρήσεις της Ηπείρου: "– Απεστάλη με Google Toolbar"

Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή – Κυρώσεις


Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.
 Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου.

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 13/04/2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ | Votegreece.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ | Votegreece.gr: "– Απεστάλη με Google Toolbar"

Τι να προσέξετε στη συμπλήρωση της δήλωσης εισοδήματος.

Οι «παγίδες» του Ε1

Τι να προσέξετε στη συμπλήρωση της δήλωσης εισοδήματος
του Γιώργου Καράμπελα
Πολλές είναι οι παγίδες που κρύβονται ανάμεσα στους πίνακες του εντύπου της δήλωσης εισοδήματος (Ε1), όπως αποδεικνύεται από τα χιλιάδες λάθη των φορολογούμενων που εντοπίζει κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών. Και επειδή τα λάθη κοστίζουν, δείτε στο αφιέρωμα που ακολουθεί, όσα οι φορολογούμενοι έκαναν κατά συρροή το 2010, για να μην έρθετε αντιμέτωποι με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης (και πρόστιμο σε κάποιες περιπτώσεις) αλλά και να μην καθυστερήσει η επιστροφή του φόρου για όσους έχουν λαμβάνειν από το Δημόσιο. 

 Ξεκινώντας την συμπλήρωση του Ε1, συνηθέστερο λάθος για τους χωρισμένους (7.771 το έκαναν πέρυσι) είναι να μην διαγράφουν τον ΑΦΜ της πρώην συζύγου, υποχρέωση που έχουν ακόμα και εάν αναγράφεται πάνω στη δήλωση, από τη στιγμή που είναι σε διάσταση. Υπενθυμίζεται ότι οι παντρεμένοι πρέπει να γράφουν το ΑΦΜ της συζύγου τους και όχι το αντίθετο. Επίσης σε 9.428 δηλώσεις είχε συμπληρωθεί το πεδίο εκπρόσωπος του φορολογούμενου (υποχρεωτικό μόνο για τους κατοίκους εξωτερικού) χωρίς όμως να έχει δηλωθεί αντίστοιχη σχέση στο τμήμα Μητρώου της εφορίας, όπως είναι υποχρεωτικό.


 
Πίνακας 2 Ο πίνακας 2 παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή εκκαθάριση της δήλωσης επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή του. Εδώ τα περισσότερα λάθη έγιναν από 6.409 αξιωματικούς ή μέλη πληρώματος εμπορικού πλοίου που απάντησαν "ναι" στην ερώτηση 19 και είτε δεν συμπλήρωσαν τον πίνακα 4α «Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες", είτε δεν συμπεριέλαβαν το «Ειδικό ενημερωτικό δελτίο". Ακόμη, 6.263 φορολογούμενοι που απάντησαν ότι η δήλωση συμπληρώνεται από κληρονόμο, δεν είχαν κάνει τη μεταβολή στο τμήμα Μητρώου της εφορίας.


 
Πίνακας 4 Όσον αφορά στον πίνακα 4Γ, όπου "απασχολεί' όσους έχουν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα, 5.462 επιτηδευματίες το 2010 δεν συμπλήρωσαν το ποσό του τζίρου τους. Αναλυτικότερα, όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 401-402, 413-414, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 425-426 και όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 501-502, 511-512, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 517-518.
Ακόμη, στον πίνακα 4E σε 4.566 δηλώσεις οικονομικού έτους 2010 συμπληρώθηκαν κωδικοί (151, 152, 157, 158) που αφορούν δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οικοδομών χωρίς να έχει συμπληρωθεί εισόδημα από ακίνητα.


 Πίνακας 5 Στον πίνακα 5, που αφορά στα τεκμήρια διαβίωσης, συνηθέστερο λάθος είναι να μην συμπληρώνεται η επιφάνεια των κύριων και των βοηθητικών χώρων στους κωδικούς 211-212, 218-219 και 225-226 (έγινε σε 10.087 δηλώσεις πέρυσι). Στην περίπτωση 2 του πίνακα, θα πρέπει να συμπληρωθούν τα ποσά που καταβλήθησαν για την αγορά περιουσιακών στοιχείων.  

Πίνακας 7 Αρκετά “κρίσιμος” πίνακας για το ποσό του φόρου που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι ο 7, καθώς εκεί δηλώνονται τα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν καταγραφεί σωστά αλλά και ότι έχετε όλα τα δικαιολογητικά για να τα παρουσιάσετε στην εφορία, όταν ζητηθούν. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα πεδία που αναγράφονται οι τόκοι στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας, καθώς τα οφέλη εξαρτώνται από το έτος του δανείου. Αναλυτικότερα, για δάνεια μετά το 2000 και το 2003 θα πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά και οι κωδικοί 071-077 αντίστοιχα που αφορούν στα τετραγωνικά της κατοικίας. Ακόμη μόνο για τα δάνεια μετά το 2003 θα πρέπει να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων και όχι μόνο των τόκων. Πέρυσι, παρατηρήθηκε πως σε 17.879 δηλώσεις ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί 055 και 056 με τα ποσά των τόκων δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.


 
Πίνακας 8 Εξίσου σημαντικός με τον προηγούμενο, είναι και ο πίνακας 8, στον οποίο δηλώνονται τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν στο έτος. Τυχόν λανθασμένη καταγραφή των ποσών ενδέχεται να καθυστερήσει σημαντικά την επιστροφή φόρου που τυχόν δικαιούστε. Εάν έχει δηλωθεί εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες σε μια ή περισσότερες από τις περιπτώσεις 1,2,3 και 5 του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1, (κωδικοί 301-302, 303-304, 321-322, και 307-308) θα πρέπει να προστεθούν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά και το σύνολο τους να γραφεί στους κωδικούς 313-314, ενώ το ποσό που παρακρατήθηκε αντίστοιχα στους κωδικούς 315-316. Το υπουργείο τονίζει ότι η διαφορά δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1,5%. Σε ανάλογη εφαρμογή, οι κωδικοί 603-604, 605-606 θα πρέπει να συμπληρώνονται εφόσον στους σχετικούς πίνακες της δήλωσης 4Γ και 4Δ έχουν δηλωθεί εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα. Για το 2010, σε 25.544 δηλώσεις δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών ενώ οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στον... γραφικό χαρακτήρα καθώς πέρυσι σε 27.073 δηλώσεις τα γράμματα δεν ήταν ευανάγνωστα και μεταφέρθηκαν λανθασμένα.

Πηγή : https://sites.google.com/site/logistisselino/logistika/oi-pagides-tou-e1

Zougla online - Το 21% των Ελλήνων ψωνίζει από το Διαδίκτυο

Zougla online - Το 21% των Ελλήνων ψωνίζει από το Διαδίκτυο: "– Απεστάλη με Google Toolbar"

Διατροφικό σκάνδαλο με ακατάλληλα ψωμάκια στην Κίνα - diatrofiko skandalo me akatallila psomakia stin kina

Διατροφικό σκάνδαλο με ακατάλληλα ψωμάκια στην Κίνα - diatrofiko skandalo me akatallila psomakia stin kina: "– Απεστάλη με Google Toolbar"