Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βρέθηκε φαινυλοβουταζόνη σε δείγματα κρέατος

Βρέθηκε φαινυλοβουταζόνη σε δείγματα κρέατος

Προσοχή!!! "Καταζητείται" μια συσκευασία επικίνδυνου βρεφικού γάλακτος



Σε προληπτική ανάκληση ενός τεμαχίου Almiron Post Discharge , με αριθμό παρτίδας 239528, ημερομηνία λήξης 01.04.2015, και συσκευασία  σε μεταλλικό κουτί των 900 γραμμαρίων (όπως αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας), προέβη η εταιρία  Numil Hellas.
Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρία, διαπιστώθηκε ένα μεμονωμένο τεμάχιο Almiron Post Discharge , μεταλλική συσκευασία 900 γραμμαρίων, το οποίο δεν πληρεί τις προδιαγραφές ποιότητας και επομένως δεν κρίνεται κατάλληλο για κατανάλωση. Κατόπιν διερεύνησης στο εργοστάσιο παραγωγής, εκτιμάται ότι έχει διατεθεί στην αγορά ακόμα ένα μόνο τεμάχιο με τα παρακάτω στοιχεία.
Ο ΕΟΦ και η εταιρία ζητούν από τους καταναλωτές να ελέγξουν τα προϊόντα και εφιστούν την προσοχή του καταναλωτή που  έχει στην κατοχή του το Almiron Post Discharge με το συγκεκριμένο αριθμό παρτίδας. Ζητούν  να μην το χρησιμοποιήσει και να επικοινωνήσει με την Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών στο 800 11 68800 (χωρίς χρέωση).
Το Almiron Post Discharge είναι γάλα σε σκόνη που προορίζεται για πρόωρα βρέφη, χορηγείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και διατίθεται αποκλειστικά στα φαρμακεία.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας διευκρινίζεται ότι σε καμία περίπτωση η παραπάνω ανάκληση δεν επηρεάζει άλλες παρτίδες Almiron Post Discharge, καθώς και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς βρεφικών και νηπιακών γαλάτων Almiron.

Πηγή : Πρώτο ΘΕΜΑ