Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Νέα κινητοποίηση σήμερα κατά των διοδίων.


Διαρκώς αυξανόμενες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών για το διαρκώς αυξανόμενο αντίτιμο των διοδίων, με αποκορύφωμα την σημερινή κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, επιτροπές αγώνα από όλη τη χώρα ανοίγουν τα διόδια στις εθνικές οδούς από Τρίπολη έως τη Θεσσαλονίκη για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Με σύνθημα, «Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε», το Πανελλαδικό κίνημα ενάντια στα διόδια καλεί πολίτες και οδηγούς να μετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής και από τις 15:00 έως τις 17:00 να... σηκώσουν τις μπάρες στις περιοχές όπου υπάρχουν νέοι σταθμοί διοδίων.
Στην Πελοπόννησο η Προσωρινή Επιτροπή που ιδρύθηκε πρόσφατα θα ανοίξει τα διόδια σε Ασέα, Νεστάνη, Σπαθοβούνι και Κόρινθος, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής θα ανοίξει τον σταθμό των Αφιδνών.
Όπως επισημαίνουν μέλη του κινήματος των διοδίων, το αντίτιμο των διοδίων συνεχώς αυξάνεται, χωρίς όμως να παρουσιάζεται ουσιαστικό έργο στους πολίτες ενώ καθυστερεί όλο και περισσότερο η κατασκευή και η επισκευή ορισμένων δρόμων.
Εντωμεταξύ ο Γιάννης Μαγκριώτης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε σημειώσει ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των διοδίων αλλά και οι έμμεσοι φόροι που ανεβάζουν το αντίτιμο. Ζήτησε μάλιστα από τους πολίτες να κάνουν υπομονή έως ότου να βρεθεί λύση στο θέμα.
Την ίδια ώρα και ενώ το κίνημα κατά των διοδίων γιγαντώνεται, οι εταιρίες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων δεν αποκλείεται να δώσουν τη δική τους «απάντηση» και να κινήσουν νομικές διαδικασίες κατά των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια, συστηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: