Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

ΚΑΥΣΙΜΑ ( ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


                                                                   
                                                         
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 Ιωάννινα 8 Απριλίου 2008

ΚΑΥΣΙΜΑ


To τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε  την Νέα  Οικονομική Κατάσταση. Πέρα από την φοροεπιδρομή και το ψαλίδισμα των μισθών και των συντάξεων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα πανάκριβα καύσιμα! Στα Γιάννενα «είδαμε» τιμές βενζίνης 1,579 Ευρώ! Σχεδόν 50 % πάνω από την τιμή που υπήρχε πριν λίγους μήνες!

Πολλοί μιλούν για αισχροκέρδεια. Οι συμπαθής τάξη των βενζινοπωλών διαμαρτύρονται  ότι δεν κερδίζουν όσο θα έπρεπε, και ζητούν να μπει πλαφόν σε όλα τα στάδια πώλησης των καυσίμων. Στους γειτονικούς μας νομούς,  που επιβλήθηκε πλαφόν, είδαμε , ότι οι τιμές ή ταυτίστηκαν με το πλαφόν (ανώτατο όριο) , ή και το ξεπέρασαν! Ταυτόχρονα παρατηρούμε , ότι τα πρατήρια που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο, έχουν περίπου τις ίδιες τιμές, φαινόμενο που θα μπορούσε να παραπέμψει την σκέψη μας και σε εναρμονισμένες πρακτικές , από πλευράς εταιρειών πετρελαιοειδών .
Ζούμε σε μια ελεύθερη οικονομία, και οι τιμές πρέπει να διαμορφώνονται ελεύθερα.

Ο καταναλωτής είναι κερδισμένος όταν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Όταν ο καταναλωτής έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση. Καλή η προσπάθεια της δημιουργίας του παρατηρητήριου τιμών, αλλά ο κάθε οδηγός, δεν έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται για τις τιμές ενώ οδηγεί, και δεν είναι δυνατόν να κάνει 50 χιλιόμετρα για να βρει την πιο φτηνή τιμή.

Γι’ αυτό προτείνουμε την τοποθέτηση αυτοφωτιζόμενων ηλεκτρονικών πινάκων σε κομβικά σημεία της πόλης μας, όπως είσοδος από Πανηπειρωτικό για Ανατολή, Αρχή Λ. Νίαρχου, Πλ, Ομήρου επι της Δομπόλη, διασταύρωση Κεναν Μεσσαρέ με ΚΑ Φεβρουαρίου, Κόμβος Λιμνοπούλας , λίγο πριν το Νοσ. Χατζηκώστα καθώς και στα δύο άκρα της βλαχόστρατας .
Οι πίνακες αυτοί θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τις τιμές της βενζίνης (απλή αμόλυβδη )και πετρελαίου κίνησης, για τα επόμενα 6 βενζινάδικα, μετά τον πίνακα.(Bλέπε Φωτό ).-

Η ακρίβεια των τιμών θα είναι  δεδομένη, γιατί θα γίνεται υποχρεωτικά από τους ίδιους τους βενζινοπώλες..-

Οι πίνακες θα είναι τοποθετημένοι σε κολώνες παρόμοιες με αυτές του φωτισμού, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να τους διαβάσουν από μακριά, χωρίς να ανακόψουν την ταχύτητα

Οι πίνακες να τοποθετηθούν με δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι μια δαπάνη για τους κατοίκους της πόλης μας, που γι’ αυτούς και από αυτούς έχουν δημιουργηθεί οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το υπουργείο ανάπτυξης θα πρέπει να αναλάβει την τεχνολογική υποστήριξη.

Το σύστημα αυτό είναι υπεραποδοτικό για τον καταναλωτή, γιατί έχει και την ενημέρωση, και την δυνατότητα επιλογής, σε λογική χιλιομετρική απόσταση.

Το σύστημα είναι δοκιμασμένο. Εφαρμόζεται με επιτυχία στην γειτονική μας Ιταλία, από όπου μπορούμε να ζητήσουμε πληροφορίες και τεχνογνωσία. (Autostrade per l’Italia SpA)
Τώρα , έφτασε ο καιρός να διαπιστώσουν οι Γιαννιώτες, για το πόσο οι τοπικοί άρχοντες, προύχοντες δήμαρχοι  βουλευτές, νοιάζονται για αυτούς που τους εκλέγουν. Οι καταναλωτές δεν θέλουν επιτροπές και καλένδες. Θέλουν αποφάσεις Τώρα.-

Σε συνάντηση που είχαμε με τον Βουλευτή κ. Θανάση Οικονόμου, που έγινε με δική του πρωτοβουλία για το θέμα των καυσίμων, συμφώνησε με τις ανωτέρω προτάσεις μας και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την υλοποίηση τους.-                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: