Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

«Cosa nostra» τα προϊόντα - μαϊμού

Στα 18 δισ. ευρώ ετησίως ανέρχεται για την ιταλική οικονομία το κόστος των πλαστών προϊόντων, ενώ η καταπολέμηση του φαινομένου αυτού θα μπορούσε να συμβάλλει στη δημιουργία 130.000 νέων θέσεων εργασίας, υποστήριξε σήμερα η πρόεδρος του Συλλόγου Βιομηχάνων της Ιταλίας, Emma Marcegalia.

«Τα πλαστά προϊόντα κοστίζουν 18 δισ. ευρώ ετησίως και στερούν από την εφορία έσοδα 5 δισ. ευρώ». Η καταπολέμηση του φαινομένου «θα μπορούσε να δημιουργήσει 130.000 θέσεις εργασίας», τόνισε η πρόεδρος της Confindustria σε εκδήλωση εναντίον των πλαστών προϊόντων στη Ρώμη.

Καθώς η Ιταλία είναι η κατεξοχήν πληττόμενη χώρα στην Ευρώπη από την παραγωγή πλαστών προϊόντων, η επικεφαλής των εργοδοτών κάλεσε για μεγαλύτερη δράση στον τομέα της πληροφόρησης και της πάταξης του φαινομένου.

Αναφερόμενη στη δράση της Confindustria κατά της μαφίας των πλαστών, η Marcegalia ανακοίνωσε πως το συνδικάτο των εργοδοτών πρόκειται να δημοσιεύσει έναν δεοντολογικό κώδικα κατά των πλαστών προϊόντων και τόνισε πως όσες εταιρείες δεν τον αποδεχθούν θα αποκλεισθούν από την ένωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Andrea Ronchi, απεύθυνε «έκκληση στο αίσθημα υπευθυνότητας όλων των πολιτών», διότι η αγορά ενός πλαστού προϊόντος ισοδυναμεί με «δωρεά προς το οργανωμένο έγκλημα, την Camorra, τη Mafia και την καλαβρέζικη Draguetta».

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση της Καταπολέμησης των Πλαστών Προϊόντων, ο «τζίρος» της αγοράς των πλαστών στην Ιταλία ανέρχεται σε 7 δισ. ευρώ. Το 2009, η αξία των κατασχεθέντων πλαστών προϊόντων ανήλθε στο 1,15 δισ. ευρώ, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος εν σχέσει προς το 2008 (690 εκατ. ευρώ).


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: