Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Κατασχέθηκε το παγωτό από μητρικό γάλαΤο δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ κατάσχεσε όλα τα αποθέματα παγωτού από μητρικό γάλα από το εξειδικευμένο εστιατόριο που είχε ρίξει στην αγορά τη νέα... λιχουδιά, καθώς διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι το πρωτότυπο αυτό έδεσμα ενδέχεται να είναι επιβλαβές για την υγεία.
Σύμφωνα με τις αρχές, το παγωτό κατασχέθηκε και θα ελεγχθεί από ειδικούς, μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Ποιότητας Τροφίμων. «Η πώληση τροφίμων φτιαγμένων από σωματικά υγρά άλλων ατόμων μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και σε αυτήν την περίπτωση, ηπατίτιδα», εξήγησε το μέλος του συμβουλίου, Μπράιαν Κόνελ. Πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συμφώνησε να σταματήσει την παραγωγή και πώληση τέτοιων παγωτών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.
Ο Ματ Ο Κόνορ, ο ιδρυτής του εστιατορίου που πουλάει το παγωτό «Μπέιμπι Γκάγκα», υποστήριξε από την πλευρά του ότι το μητρικό γάλα έχει περάσει από τους ίδιους ενδελεχείς ελέγχους στους οποίους υποβάλλεται το γάλα, το αίμα και το σπέρμα που φυλάσσονται σε τράπεζες.
Το γάλα προέρχεται από γυναίκες που ανταποκρίθηκαν σε μια αγγελία σε ιντερνετικό φόρουμ μητέρων. «Αν το παγωτό δεν είναι ασφαλές, τότε αυτές οι μητέρες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα παιδιά τους», εξήγησε.

http://news.pathfinder.gr/misc/690879.html#article

Δεν υπάρχουν σχόλια: