Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΝΤΟΣ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ LIDL ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΄΄ΝΑΥΣΙΚΑ΄΄                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                       


 Ιωάννινα 5-9-2011

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ.,καθώς μας ενημέρωσε, στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση «Lidl Hellas» για τη διακίνηση προϊόντος χαλβά, στο οποίο, ύστερα από αυτοελέγχους της επιχείρησης, ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella, με αποτέλεσμα το τρόφιμο να καθίσταται επιβλαβές για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται για χαλβά με γεύση βανίλια, με την εμπορική επωνυμία «ΝΑΥΣΙΚΑ», σε συσκευασία των 400 g, με αριθμό παρτίδας L01 222 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 01.12.2013, το οποίο παράγεται, για λογαριασμό και με ευθύνη της «Lidl Hellas», από την επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.».

Η επιχείρηση «Lidl Hellas» προχώρησε σε ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την εσωτερική αγορά. Από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ.αλλά και το ΙΝΚΑ Ηπείρου καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: