Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάκληση κατεψυγμένων μπιφτεκιών με Salmonella spp


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση κατεψυγμένων μπιφτεκιών, στα οποία ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Πρόκειται για κατεψυγμένα μπιφτέκια με την εμπορική επωνυμία «ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ-ΜΠΙΦΤΕΚΙ 100γρ. ΚΤΨ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 1.200g (12 τεμάχια των 100g), με ημερομηνία παραγωγής 13-06-2011 και ημερομηνία λήξης 09-02-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΤΑ ΒΛΑΧΑΚΙΑ-Δ & Δ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΟΒΕΕ», έναντι ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης, ΤΚ 66200.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΕΤ, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, βρίσκονται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, για να προφυλαχθεί το καταναλωτικό κοινό από πιθανούς διατροφικούς κινδύνους» και πρόσθεσε «Οι προσπάθειές μας, παρά τις δυστυχώς σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

ΠΗΓΗ !   http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=379775&cid=23

Δεν υπάρχουν σχόλια: