Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Aνακλήθηκε ακατάλληλο παιδικό παγούρι


Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε έλεγχο παιδικού παγουριού για νερό. 

Διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών, ότι είναι ακατάλληλο για την χρήση για την οποία προορίζεται, καθόσον παρατηρήθηκε εκτεταμένη αλλοίωση της εσωτερικής επιφάνειάς του και συνεπώς δύναται να μεταφέρονται από τον περιέκτη στο νερό ουσίες ξένες προς τη φύση του. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό παγούρι, με την εμπορική ονομασία «Παιδικό παγούρι MONSUNO», με lot 92/1474 και item Νo 3874020, το οποίο εισάγεται από την επιχείρηση «CREATIVE CONCEPTS HELLAS AE» (Πειραιώς 188, Ταύρος) και διακινείται από την επιχείρηση «MAX STORES ABEE». 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το χρησιμοποιήσουν. Aνακλήθηκε ακατάλληλο παιδικό παγούρι
/www.zougla.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: