Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σε γαλακτοκομικά και αλκοολούχα ποτά θα εμφανιστεί το Ελληνικό Σήμα










Το «Ελληνικό Σήμα» (είναι μία καρδούλα με την ελληνική σημαία) θα αρχίσουν να βλέπουν οι καταναλωτές τις επόμενες μέρες στις συσκευασίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και στα αλκοολούχα προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών ταυτοποιεί την ελληνική προστιθέμενη αξία και σκοπός του είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή παραπλάνησης τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι, το Σήμα αποτελεί μια δωρεάν προσφορά της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας στο πλαίσιο της συμβολής και του κλάδου της διαφήμισης για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού σήματος για τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, όπως ανέφεραν στελέχη της ένωσης που μετείχαν στη συνέντευξη.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, ανέφερε ότι το σήμα είναι πλέον στη διάθεση των επιχειρήσεων και μπορεί κάθε κλάδος να υποβάλει σχετικό αίτημα για την απόκτηση σήματος στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να διαμορφωθούν τα κριτήρια και η μεθοδολογία απόκτησής του. Σημείωσε, δε, ότι εφόσον αυτή η προσπάθεια εγκρίθηκε και από την ΕΕ είναι αρκετές οι χώρες που δηλώνουν ενδιαφέρον να καθιερώσουν κάτι αντίστοιχο.


ΠΗΓΗ :http://www.zougla.gr/market/article/se-galaktokomika-ke-alkolouxa-pota-8a-emfanisti-to-eliniko-sima

Δεν υπάρχουν σχόλια: