Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΒΙΟΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.


Η ομοσπονδία μας (Π.ΟΜ.Ε.Κ) δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην προβλεπόμενη από τον προϋπολογισμό του 2011 περαιτέρω αύξηση του Φ.Π.Α. στα βασικά βιοτικά αγαθά .
Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανεργίας, ανέχειας και μειώσεων αποδοχών και συντάξεων, σε ένα υφεσιακό περιβάλλον συνοδευόμενο από πρωτόγνωρο πληθωρισμό, το μόνο που δεν προστατεύεται είναι η θεμελιώδης συνταγματική αξίωση των πολιτών από το κράτος για τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου. Το άρθρο 2 του Συντάγματος, που αποτελεί θεμελιώδη διάταξή του, επιβάλει στην Πολιτεία ως πρωταρχική της υποχρέωση τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου. Το μέτρο της αύξησης του Φ.Π.Α. σε βασικά βιοτικά αγαθά παραβιάζει την πιο πάνω κεφαλαιώδη συνταγματική υποχρέωση του κράτους και δημιουργεί ένα αφόρητο περιβάλλον διαβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Παράλληλα, ενώ λαμβάνονται μέτρα αύξησης των υποχρεώσεων των πολιτών  έναντι του κράτους, αυτό δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την διασφάλιση της επιβίωσης και διαβίωσής τους, όπως μέτρα ελέγχου και μείωσης των τιμών, ειδικά σε βασικά βιοτικά αγαθά που πωλούνται αδικαιολόγητα στην Ελλάδα στις υψηλότερες τιμές της Ευρώπης.
            Ως ομοσπονδία και ως ενώσεις καταναλωτών – πολιτών δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην αύξηση του Φ.Π.Α., καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις από τον προϋπολογισμό και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να τις καταψηφίσουν. 
            Καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση δεδομένου ότι οι ενώσεις μας εξετάζουν μέτρα και μέσα νομικής παρέμβασης και έκφρασης της κοινωνικής αντίθεσης στη νέα αύξηση του Φ.Π.Α. και στην ακολουθούμενη επί σειρά ετών πολιτική που θίγει κεφαλαιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.     


Δεν υπάρχουν σχόλια: