Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.
Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες, ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας ο Θοδωρής, ακόμη και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα super markets….. (Lidl, Aldi, Carrefour, Dia)
Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα, πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario και στον Johan και αυτό γιατί η από άγνοια η από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα.
…και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά!
Όπως γάλα τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας, και κουζίνας, μακαρόνια , μπύρες, αναψυκτικά, ποτά μαρμέλαδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες.
Τόσο απλά..
Φανταστείτε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά και η βιομηχανία λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της.
Σίγουρα θα χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες)
Σίγουρα κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους θα πρέπει να προσλάβει. Σε αυτούς τους νεοπροσλαμβανόμενους φανταστείτε να είναι το παιδί σας που ψάχνει δουλειά η ακόμα και εσείς οι ίδιοι.
Και όλα αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια Ελληνικά και όχι μακαρόνια Barilla η μακαρόνια Lidl.
Στο τέλος τέλος ας το δούμε και εγωιστικά.
Τρώει ο Ιταλός μακαρόνια Ελληνικά?
Πίνει καφέ Ελληνικό?
Πίνει ο Γερμανός μπύρα Ελληνική?
Τρώει λουκάνικα Ελληνικά?
Πίνει ο Ολλανδός γάλα Ελληνικό?
Τρώει κασέρι Ελληνικό
Πίνει ο Γάλλος Ελληνικό κρασί η τσίπουρο?
Γιατί να παίρνουμε εμείς τα δικά τους προϊόντα? Για να μειώνουμε την ανεργία τους?
Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα. Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς διπλά και τρίδιπλα. Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ.
Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής ένωσης, να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς μόνοι μας μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες.
Τα Ελληνικά προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από το barcode . Όλα τα Ελληνικά προϊόντα στο barcode τους τα τρία πρώτα νούμερα είναι 520

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε.


Πηγή : http://www.votegreece.gr/archives/7670


Δεν υπάρχουν σχόλια: