Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί το Β΄ Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.!

Απόδημοι Ηπειρώτες - μέλη των Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων ανά τον κόσμο θα λάβουν μέρος στο Β΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου, Χρυσόστομο Δήμου, σε συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου στο "Ηπειρωτικό Σπίτι" στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Φώτη Γκαλίτση, ο Επίτιμος Πρόεδρος, Νίκος Γκατζογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Κούτουλας, όπως και τέως Πρόεδροι της ΠΟΑ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου, με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΠΣΗΕ ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση, ενόψει του Προγράμματος Ελληνομάθειας για νέους και νέες απόδημους, Ηπειρωτικής καταγωγής, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της πόλης.
Κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δήμου και ο αντιπρόεδρος, κ. Γκαλίτσης, παραβρέθηκαν σε εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανάπλαση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, στους Βουλιαράτες.

Δ.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: