Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αποσύρει προϊόντα της η NIKAS




Αποσύρει προϊόντα της η NIKAS
Μετά τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου σε δύο προϊόντα ΝIKAS, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση: 

«Η ΝΙΚΑS με αφορμή τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ, αναφορικά με τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου σε δύο (2) προϊόντα της σειράς “ΝΙΚΑS MΟΣΧΑΡΙ”, προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση του συνόλου των ελέγχων που διενήργησε η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία, σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά.

H ΝΙΚΑS αναγνωρίζει την αναστάτωση που δημιούργησε στο καταναλωτικό κοινό η συγκεκριμένη είδηση. Με δεδομένο ότι το πρόβλημα αφορά πλέον συνολικά τις διαδικασίες ελέγχου της διατροφικής αλυσίδας πανευρωπαϊκά και με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων ΝΙΚΑS, η εταιρεία προχώρησε:

• στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNA, ώστε μέσα από εσωτερικούς ελέγχους να διασφαλίσει περαιτέρω στους καταναλωτές την υψηλών προδιαγραφών υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της

• στην προληπτική διακοπή της παραγωγής των προϊόντων ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ, μέχρι την ολοκλήρωση των νέων διαδικασιών ελέγχου».

Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης  http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: