Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Φτηνό λάδι προκάλεσε αναστάτωση στην Καλαμάτα...

Καραμπινάτη περίπτωση παράνομης τυποποίησης και διακίνησης


Παράνομη τυποποίηση και διακίνηση ελαιολάδου εντόπισε σε super market στην Καλαμάτα μικτό συνεργείο ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Χρήστος Μαλαπάνης, την περασμένη εβδομάδα το super market Καρφούρ στην Καλαμάτα, είχε σε προσφορά το ελαιόλαδο ''ΚΟΡΕ ΚΤΗΜΑ'' έξτρα παρθένο της συσκευασίας των πέντε λίτρων σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή που δημιούργησε αναστάτωση και σύγχυση στην τοπική κοινωνία και αποτέλεσε αντικείμενο εκπομπών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε τη συγκρότηση μικτού συνεργείου από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τις Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το οποίο πήγε στο super market και πήρε δείγμα το οποίο στάλθηκε για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Παράλληλα, όμως, με τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ''ΚΟΡΕ Α.Ε.'' που εδρεύει στο Κορωπί, δεν έχει άδεια συσκευασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και ο κωδικός αριθμός που αναγραφόταν στην συσκευασία ανήκει στην εταιρεία ''ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.''. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ύστερα από αυτά ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τον περαιτέρω έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων.
Όπως εξήγησε ο κ. Μαλαπάνης, στο super market της Καλαμάτας είναι μικρές οι ποσότητες από τη συγκεκριμένη συσκευασία και περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους για να εξακριβωθεί η ποιότητα του ελαιολάδου.
Επιπλέον, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η ονομασία της εταιρείας ΚΟΡΕ είχε εμπλακεί και το 2008 στην υπόθεση του επιμολυσμένου ουκρανικού λαδιού.

Πηγή : http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/50194

Δεν υπάρχουν σχόλια: