Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ


Η χώρα μας στην εποχή που ζούμε αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και αμφισβήτησης από διαφόρους και μάλιστα πολλούς και είναι δύσκολες οι απαντήσεις σε όσα μας καταλογίζουν και μας κατακρίνουν.
Υπάρχει η ανάγκη της εξυγίανσης και πρέπει να σταθούμε με έντονο προβληματισμό απέναντι στην έλλειψη ελπιδοφόρου μέλλοντος που θα πάρει τη θέση αυτού που έχει καταρρεύσει.

Είναι γεγονός ότι η χρεοκοπία του Δημοσίου δεν ήταν τυχαίο περιστατικό.
o  Με υποβαθμισμένες υπηρεσίες
o  Με σπατάλες που άγγιζαν την πρόκληση
o  Με την ανεξέλεγκτη κακοδιαχείριση
o  Αντιπαραγωγικό με πολλαπλάσιο κόστος
o  Η οργάνωσή του που αποτελούσε κεντρικό ρυθμιστή της οικονομίας.
o  Η δυσανάλογη απασχόληση σε αυτό του εργατικού δυναμικού της χώρας.
o  Η παροχή επιβίωσης σε μεγάλο αριθμό επιχειρηματικής δραστηριότητας εξαρτημένης από το δημόσιο κορβανά.

 Τώρα λοιπόν που όλα τα ανωτέρω, λογικά, θα εκλείψουν από την αυστηρή και εξαντλητική περικοπή των δαπανών του δημοσίου το κενό που θα προκύψει θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στου εργαζόμενους και στην αγορά.
 Το μοντέλο της ανάπτυξης που στο παρελθόν «ανήκε» στο δημόσιο πλέον τελείωσε και χρειαζόμαστε νέα πρότυπα σε νέους κλάδους και τομείς της οικονομίας τους οποίους ψάχνουμε να βρούμε.
 Το ειδυλλιακό τοπίο του παρελθόντος έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή.  Όλες οι ημέρες που θα ακολουθήσουν είναι δύσκολες και οδυνηρές για τους περισσότερους από εμάς.
 Μας περιμένουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα από νέους φόρους, περικοπές μισθών και απολύσεις εργαζομένων.
 Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η τάξη των πρόθυμων που είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τη βίαιη προσαρμογή με τη διαρκή τιμωρία της κοινωνίας μας.
Η πολιτική αναλγησία με τη φορομπηχτική μανία επί δικαίων και αδίκων δεν έχουν προοπτική και αίσιο μέλλον.
Με μηδενική ανάπτυξη, με κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής, με υψηλή ανεργία, με αυξήσεις τιμών και πληθωρισμού, με αυξήσεις στην έμμεση φορολογία, χωρίς νέες στρατηγικές, ο μαρασμός της οικονομίας είναι βέβαιος.
 
Τα δύσκολα θα είναι συνεχώς μπροστά μας.

http://www.newinka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: