Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

OI ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ

Όταν χρωστάς και μάλιστα πολλά , οι δανειστές σου προσεύχονται να είσαι υγιής, γιατί έτσι ελπίζουν ότι κάποτε θα πάρουν τα χρήματά τους. Φροντίζουν να επιβιώνεις ώστε να επιστρέψεις τα χρωστούμενα αφού σε έχουν φορτώσει τόκους, έξοδα κα έχοντας υποθηκεύσει όχι μόνο τη ζωή σου αλλά και ότι κινητό και ακίνητο υπάρχει.
Σου απαγορεύουν να πτωχεύσεις.
Καημένη Ελλάδα θα σε κρατούν στην θερμοκοιτίδα για όσο χρόνο θέλουν, για να απομυζήσουν ότι ρευστό χρήμα υπάρχει.
Και μετά η υποθηκευμένη επικράτεια θα περάσει στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας.
Το χειρότερο είναι ότι έχει διασπασθεί ο κοινωνικός ιστός, μας έχουν χωρίσει σε πράσινους, γαλάζιους, κόκκινους κ.λ.π και έτσι είναι πιο εύκολη η υποταγή μας.
Μας θέλουν ατομιστές, απείθαρχους και ανοργάνωτους.

Χρόνια τώρα μας γαλουχούν με εσφαλμένες αντιλήψεις περί  ελευθερίας και δημοκρατίας, περί εξυπνάδας και ηρωισμού.
Η διάσπαση της οικογένειας με μηνύματα οικονομικής ανεξαρτησίας, ελευθερίας και κοινωνικής καταξίωσης κανέναν δεν ωφέλησε.
Τα μηνύματα ανυπακοής, η έλλειψη σεβασμού στον διπλανό μας, οι παραβάσεις κανόνων και νόμων, αποτελούν τα συνήθη διδάγματα της καθημερινότητας.
Ξεχάσαμε τους κανόνες της αποταμίευσης, με συνήθειες της σπατάλης και της αλόγιστης κατανάλωσης και μάλιστα καταφέραμε την άνοδο του βιοτικού επιπέδου μας με δανεικά.
Χωρίς οργάνωση και προγραμματισμό, με έλλειψη αρχών, δημιουργήσαμε τους σωτήρες ξένους και ντόπιους και μάλιστα, η επιβολή της ξένης παρουσίας να αποτελεί σωτήρια αναγκαιότητα.
Η ξένη και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία υποτίθεται ότι θα μας σώσουν με τα χρήματά τους, τα οποία με δυσβάσταχτους όρους θα πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο που μας υποδεικνύουν να τους τα επιστρέψουμε μ το αζημίωτο.
Και τώρα και στο μέλλον για πολλά χρόνια το τίμημα της αλόγιστης κατανάλωσης θα είναι βαρύ.
Καημένη Ελλάδα είσαι ένα γωνιακό οικόπεδο, με εξαιρετικό κλίμα, ζηλευτή πανίδα και χλωρίδα, στρατηγική θέση και ένα φιλόξενο λαό που κάποιοι τον θέλουν καταχρεωμένο και φτωχό, που του διαφήμισαν κακές επιλογές, που του υποσχέθηκαν παράδεισους και τώρα χωρίς να τον ρωτούν εμφανίζονται ως σωτήρες για να τον σώσουν.
Τα ξένα χρήματα που δεν διαχειρίσθηκαν οι πολίτες της χώρας μας, με ρήτρες και μνημόνια που μας επιβάλλουν, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μας εξαγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας.
Πρέπει να αντιληφθούμε πλέον ότι οι σωτήρες μας είναι αυτοί που καλλιεργούν το οικονομικό κλίμα στις αγορές χρήματος και είναι οι ίδιοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις για επενδύσεις και τοποθετήσεις κεφαλαίων όμως ο τελικός λογαριασμός θα σταλεί σε εμάς τους πολίτες.

http://www.newinka.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: